Rus Yatırımcılarının Gözü Türkiye'de! İki Şehri Mesken Tutacaklar!

Rusya-Ukrayna savaşı arasında kalan Rus yatırımcılar rotalarını Türkiye'ye çevirdi. İki şehir için konut yatırımı planı yapıyorlar.
Rus Yatırımcılarının Gözü Türkiye'de! İki Şehri Mesken Tutacaklar!

Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye devam ederken Rus vatandaşları Putin'in kararları nedeniyle birçok yaptırımla mücadele etmek zorunda kaldı. Rusların yurt dışındaki varlıklarına ve yatırımlarına yönelik yaptırımlar da gün geçtikçe fazlalaşıyor. Avrupa ülkelerinde büyük bir mal varlığı bulunan Rus iş insanları, yaptırımlar karşısında eli kolu bağlı şekilde duruyor.

Savaş öncesi Rusya ile Türkiye arasında ticaret hacmi ve güçlü ekonomik ilişkiler bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '' Rusya'dan da Ukrayna'dan da vazgeçmeyiz '' sözleri üzerine bu bağlantıların güçlü bir şekilde devam edeceği öngörülüyor.

KONUT ALIMLARINDA AVRUPA'DAN TÜRKİYE'DEKİ İKİ ŞEHRE GEÇİŞ!

Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Yönetim kurulu Başkanı Naki Karaaslan, savaş hattında Türkiye ve Rusya ilişkilerini değerlendirdi. ABD başta olmak üzere batılı birçok ülkenin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Türkiye'de farklı bir hareketliliğin yaşanacağına dikkat çeken Karaaslan,

Rusya'nın Batı'ya karşı soğuk bir bakış açısı olduğunu, Rusların Avrupa'da çok farklı yatırımları olduğu ancak konut alımlarında Avrupa'dan İstanbul ve İzmir'e bir geçiş olacağını düşündüğünü ifade etti. Rus vatandaşlarının önümüzdeki yıllardan itibaren konut satın almak için İstanbul ve İzmir'i tercih edeceklerini söyledi.

Rus Yatırımcılarının Gözü Türkiye'de! İki Şehri Mesken Tutacaklar!

RUSLARIN KAÇIŞ ROTASI TÜRKİYE!

Uzun yıllardır Türkiye'ye yoğun ilgi gösteren Rusların şimdiye kadar genellikle 50-100 bin euro arasında konut yatırımı yaptığı biliniyor. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, son günlerde Rusların Türkiye'den konut satın almak için telefon ettiklerini belirtti.

Savaş nedeniyle alım gücü yüksek nitelikli Rus yatırımcılar İstanbul, Ankara ve İzmir'den ev baktığını ve bu yatırımlarını uzun dönem olarak planladıklarını ifade eden Akbal, Rusların Türkiye'den konut satın alımlarını artan yaptırımlar sonrasında '' B planı '' olarak değerlendiriyor.

Genele bakıldığında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB verilerine göre Rusya'da yerleşik kişilerin Türkiye'deki toplam yatırım tutarı 7 milyar 700 milyon dolar seviyesine ulaştı.