Rusya - Ukrayna Savaşı Müteahhitleri Vurdu! Yeni Tasfiye Hakkı ve Ek Fiyat Farkı Kararnamesi 2022 Gelecek Mi?

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş girdi maliyetlerini arttırırken kamu projelerini de olumsuz etkiledi. Ek fiyat farkı düzenlemesi gelecek mi?
Rusya - Ukrayna Savaşı Müteahhitleri Vurdu! Yeni Tasfiye Hakkı ve Ek Fiyat Farkı Kararnamesi 2022  Gelecek Mi?

Kamu projeleri şimdi de Rusya ile Ukrayna savaşı arasında patlak veren savaş nedeni ile büyük darbe aldı. İnşaat malzemeleri şimdi de yaşanan savaş nedeni ile zam yağmuruna tutulurken konu hakkında açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, yeni bir fiyat düzenlemesi talep etti.

İnşaat malzemelerine savaş nedeni ile yoğun zam geldi hem de pek çok inşaat malzemesinin temini zorlaştı. Süreçte özelikle demir, çimento ve hazır beton fiyatları rekor zamlardan olumsuz etkilenirken emtia krizi inşaat sektörünün belini büktü. Müteahhitler bu nedenle yeni bir fiyat farkı düzenlemesi talep ettiler.

EMTİA KRİZİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ VURDU: YENİ FİYAT FARKI KARARNAMESİ TALEP EDİLDİ!

Savaş nedeniyle kelimenin tam anlamı ile büyük bir emtia krizi yaşanırken süreçten en olumsuz etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer aldı. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren gelen zamlardan olumsuz etkilendiklerini belirterek yeni bir fiyat farkı düzenlemesi talep edildi.

Rusya - Ukrayna Savaşı Müteahhitleri Vurdu! Yeni Tasfiye Hakkı ve Ek Fiyat Farkı Kararnamesi 2022  Gelecek Mi?

Acil olmayan tüm projelerin tasfiye edilmesi gerektiğini belirten Eren "Yapılan düzenlemeyle projelere geçen yılın sadece son 6 ayı için ve yüzde 3 ila 5 arasında değişen ilave fiyat farkı tanınması yaralara merhem olamadı. Üstelik fiyat artışları sürmektedir ve önceki aylarda salgınla kurdaki gelişmelerle birlikte oldukça artmış olan temel girdi maliyetlerimiz bu kez de yaşanan savaşla son derece kritik bir hal almıştır" diyerek yeni ihtiyaçlara cevap verecek bir yasal düzenlemenin acilen çıkarılması gerektiğini söyledi.