Rusya'nın Başlattığı Savaş Türk Müteahhitleri Vurdu, 22 Milyar Dolarlık Projelerde Fiyat Belirsizliği Oluştu!

Türk müteahhitlerin en çok iş üstlendiği ülkeler arasında ilk sırada yer alan Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın faturası her geçen gün daha da ağırlaşıyor.
Rusya'nın Başlattığı Savaş Türk Müteahhitleri Vurdu, 22 Milyar Dolarlık Projelerde Fiyat Belirsizliği Oluştu!

Türkiye'nin yoğun ekonomik ilişkilerinin bulunduğu Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın faturası her geçen gün biraz daha ağırlaşmaya devam ederken özellikle de Avrupalı ülkeler ve Amerika'nın başlattığı yaptırımlar Türk ekonomisini de etkilemeye devam ediyor. Savaş haberinin gelmesi ile beraber Rusya'nın para birimi rublenin büyük bir hızla değer kaybı yaşaması bu ülkede Ruble ile iş yapan Türk müteahhitlerin de zarara uğramasına neden oldu.

Para birimindeki değer kaybını engellemek adına Rus Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı alması ile yüzde 9 seviyesinden yüzde 20 seviyesine çıkan faiz oranları da bu ülkede kredi ile iş yapan firmaların faiz yükününde katlanmasına sebep oldu. Türk müteahhitler fiyat belirsizliği nedeni ile zorlu günler geçirirken bu ülkede 20-22 milyar dolarlık proje yatırımı üstlenen müteahhitler savaşın uzaması ile zor durumda kaldı.

RUBLE İLE YAPILAN İŞLERDE FİYAT BELİRSİZLİĞİ OLUŞTU!

Son derece yakın ekonomik ilişkiler kurduğumuz 2 ülkenin birbirleri ile başlatmış oldukları savaş ne yazık ki Türkiye'nin de olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. Rusya ve Ukrayna'da iş yapan müteahhitler başlayan savaşın ardından olumsuz etkilenirken beklenen barış açıklamasının gelmemesi ve savaşın nerede ise 1 ayını doldurması ile zor durumda kaldı.

Konu hakkında Bloomberg HT kanalına açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin Rusya'da çok büyük bir potansiyele sahip olduklarını, tüm dünyada yapılan işlerin yüzde 20'sini bu ülkede gerçekleştirdiklerini belirterek devam eden 20-22 milyar dolarlık projelerinin olduğunu dile getirdi. Ruble ile yapılan devam eden projeler olduğunu belirten Eren, rublede görülen devalüasyon sebebiyle fiyat belirsizliği oluştuğunu söyledi.