Sadece Konut Fiyatları Değil Ev Taşınma Maliyeti De Arttı! Evden Eve Nakliye Fiyatları 2022 Yılına Zamla Girdi

2021 senesini geride bırakan Türkiye 2022 yılına yoğun zam yağmuru altında başladı. Konut fiyatları büyük bir hızla yükselirken taşınma maliyetleri de arttı. Ev taşınma maliyeti cep yakıyor!
Sadece Konut Fiyatları Değil Ev Taşınma Maliyeti De Arttı! Evden Eve Nakliye Fiyatları 2022 Yılına Zamla Girdi

2021 senesinde döviz kurunda yaşanan dalgalanma pek çok ürüne zam olarak yansırken 2022 senesi de yoğun zam bombardımanı altında başlamıştı. Pek çok ürüne zam gelirken yükselen ev fiyatları sonrasında taşınmanın maliyeti de cep yakmaya başladı. Özellikle de kağıt ve karton fiyatları için yapılan zamlar taşınma kolisi arayan kişileri mağdur ederken evden eve taşınma fiyatları için de zam yapılmasına neden oldu.

Milliyet Gazetesi yazarlarından Duygu Erdoğan tarafından yapılan habere göre ihracatçıların kuru kağıt bulamaması ev taşınma kolisi arayanların hem koli temini etmesinde zorlanmasına hem de boş karton kutu fiyatları için zam yapılmasına neden oldu. Vatandaş hem kiralık hem de satılık ev fiyatları için yapılan zamların ardından birde taşınma maliyeti için yapılan zamlar ile mağdur oldu.

EV TAŞINMA MALİYETİ DE ARTTI! EVDEN EVE NAKLİYE FİYATLARI ZAMLANDI

Nakliyeciler paketleme maliyetinde yaşanan artışlar nedeni ile taşınma fiyatlarına zam yapmak zorunda kalırken özellikle de taşınma kolisi için yapılan zamlar taşınmaların maliyetinde artış yaşanmasına neden oldu. Gelen zamların ardından 2+1 ev taşınma maliyeti bin lira daha artış gösterdi. Evden eve taşınma firmaları paketleme kolisi olarak başta giyim firmaları tarafından kullanılan 2. el kolileri kullanırken bu kolilerin fiyatı 2 liradan 9 liraya kadar yükseldi.

Sadece Konut Fiyatları Değil Ev Taşınma Maliyeti De Arttı! Evden Eve Nakliye Fiyatları 2022 Yılına Zamla Girdi

Ev taşıma koli fiyatları sıfır kolilerde ise 7 liradan 22 liraya kadar fırlamış durumda. 300 metre streç film fiyatı ise 20 liradan 100 liraya kadar yükselirken 100 metrelik bant fiyatı ise 5 liradan 12.5 liraya fırladı. Asgari ücrete ve akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlarda maliyeti arttıran diğer fiyatlar olurken taşınma maliyetinde yaşanan artışlar evden eve nakliye fiyatlarına da zam yapılmasına neden oldu.