Sahibinden satılık ada ilanına 1 ayda 84 milyon liralık dolar zammı geldi! Karaca Adası kaç TL?

Türkiye'nin satılık ada ilanları arasında yer alan Karaca Adası için yayımlanan satılık ada ilanının fiyatı güncellendi. Dev adaya dev zam geldi!
Sahibinden satılık ada ilanına 1 ayda 84 milyon liralık dolar zammı geldi! Karaca Adası kaç TL?

Dünyanın en güzel doğal cennetleri arasında gösterilen Gökova Körfezi'nde yer alan Karaca Adası sahibinden satışa çıkmıştı. Amerika'da yaşayan bir Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yatırımı amacıyla 1980 senesinde satın alınan adada beklenen proje bir türlü hayata geçirilememişti. Marmaris'te yer alan Cumhurbaşkanlığı Konutu karşısında yer alan ve toplam 316 bin metrekare büyüklüğe sahip olan ada 1983 senesinde 1. derece SİT alanı ilan edilmişti. 

41 sene boyunca adanın vergilerini düzenli olarak ödemeye devam eden sahibi SİT alanı kararı nedeniyle bir türlü hayal ettiği otel yatırımını hayata geçiremedi. Bu nedenle otel yatırımından vazgeçen işadamı adayı 2015 senesinde satışa çıkardı. Adanın o tarihteki satış fiyatı 78 milyon TL olarak belirlendi. Ada henüz satılmazken satılamadığı her ay indirim yapılması beklenirken fiyatını dahada arttırdı. 

KARACA ADASI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Ada 2015 yılında ilk satışa çıktığı tarihte 78 milyon liralık bedelle ilana çıkmıştı. Aradan geçen 7 sene boyunca ada bir türlü satılamazken fiyatı ise her geçen gün biraz daha zamlandı. Normalde satılmayan taşınmazlar için fiyat indirimi yapılırken Karaca adasında ise durum tersine işledi. Nisan ayında 360 milyon lira olan adanın fiyatı bu ay yapılan güncellemede ise 444 milyon liraya yükseldi. 

Ada sahibi adına satışı yöneten Uğur Özcan yaptığı açıklamasında "Adaya günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina da yapılabilir. Bunlara izin var. ABD'de yaşayan adanın sahibi dolar üzerinden adayı satmak istediği için fiyatı sürekli döviz kuruna bağlı olarak değişiyor. İlanda Türk lirası olarak yayımladığımız için fiyat arttı" diyerek yaşanan artışın döviz kurundan kaynaklandığını belirtti.