Sahte kimlikle Tekirdağ Kapaklı'da 3 Milyon TL'lik arsayı inşaat firmasına sattılar!

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan 85 yaşındaki K.C.’nin Tekirdağ’ın kapaklı ilçesinde 3 Milyon TL’lik değeri olan 550 metrekarelik arsasının sahte belgeyle bir firmaya satıldığı iddia edildi.
Sahte kimlikle Tekirdağ Kapaklı'da 3 Milyon TL'lik arsayı inşaat firmasına sattılar!

Uzun yıllardır Almanya’da ikamet eden 85 yaşındaki gurbetçi vatandaşın Tekirdağ’daki değerli arsasının sahte belgeyle satıldığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre gurbetçi vatandaş K.C.’nin nüfus bilgileri kullanılarak farklı bir fotoğraf ile sahte kimlik kartı düzenlendi. Bu sahte kimlik kartı ile Ankara’da noterde bir vekaletname hazırlandı ve arsanın satışı gerçekleştirildi.

SAHTE KİMLİK DÜZENLEYİP ARSA SATTILAR!

Müteahhit M.B.’nin yurt dışından tedavi için Ankara’ya geldiği ve bu sırada daha önce anlaştığı arsa için satın alma işlemlerini yaptığı bildirildi. Yenimahalle’de satıcı ile buluşan M.B, 43 bin Euro bedel ile arsayı satın almak için anlaştıklarını ve bunun da 192 Bin TL’sini satıcının hesabına gönderdi. Satış için K.C.’nin doktor raporunu Yenimahalle Devlet Hastanesi’nden aldığını belirten müteahhit daha sonra notere gittiklerini belirtti.

Yenimahalle 5. Noterliği’ne giden alıcı ve satıcı burada paranın kalan kısmını noter huzurunda sahte kimlik belgesine sahip olan K.C.’ye teslim etti. Noterde bir akrabasının üzerine satış yetkisi alan müteahhit arsanın bulunduğu Tekirdağ Kapaklı’ya geri döndü. Kapaklı Tapu Müdürlüğü’ne gidilerek arsanın satışına dair devir işlemini de yapan müteahhit için şok gelişme arsa üzerine inşaat yapmaya başlaması ile yaşandı.

Bugün arsaya inşaat yapmak için inşaat malzemelerini indiren müteahhit arsa sahibi K.C.’nin ailesinin tepkisi ile karşılaştı. K.C.’nin yakınlarına arsayı satın aldıklarını ve burada inşaat yapacaklarını söyleyen müteahhit hayatının şokunu yaşadı. K.C.’nin yakınları hemen telefon ile K.C.’ye ulaşarak arsayı satıp satmadığını sordular. K.C. böyle bir satıştan haberinin olmadığını söyleyince müteahhit neye uğradığını şaşırdı.

Müteahhit M.B. ve K.C.’nin yakınları polise başvurdular ve olayın iç yüzünü orada anladılar. K.C. adına düzenlenen sahte kimlik ile arsa satışı yapılarak M.B.’nin 3 Milyon TL dolandırıldığı ortaya çıktı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken K.C.’nin 12 yıldır Türkiye’ye gelmediği de bildirildi.