Sakarya'da 165 Bin Liraya Satılık 448 M2 Köy Evi! Devlet Kurumu Başvuruları Almaya Başladı

Sakarya'nın Hendek İlçesinde 448 m2 büyüklükteki köy evi 165.000 TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. Kamu konutu kapsamında olan konut satışları için başvuru yapacaklar için süreç başladı.
Sakarya'da 165 Bin Liraya Satılık 448 M2 Köy Evi! Devlet Kurumu Başvuruları Almaya Başladı

Farklı devlet birimleri tarafından kamu konutu satışları devam ediyor. Bu bağlamda; Şubat ayının son günlerinde ilan edilen ve ihale başvuruları Mart ayında da alınmak üzere yeni bir duyuru geldi.

SAKARYA'DA SATILIK KÖY EVİ

Sakarya ili Hendek İlçesi Dikmen Köyünde yer alan satılık köy evi satışı ihale ile olacak. Vatandaşlar ilgili kurum tarafından yayımlanan ve emlak365.com olarak sizlere aktardığımız bilgilere göre yapılacak. Köy evi almak isteyenler için düzenlenecek açık artırma bilgileri şöyle;

Satışı Yapılacak Gayrimenkul: Köy Evi

Gayrimenkul Tapu Kaydı: Dikmen Köyü, 278 ada, 7 parsel Hendek / Sakarya

İmar Durumu: Tapu kayıtlarında 448,95 m² yüzölçümlü Bir Katlı Ahşap Ev ve Bahçesi vasıflı gayrimenkul

İhaleyi Düzenleyecek Kurum: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü

Birinci İhale Tarihi: 16 Mart 2022

İkinci İhale Tarihi: 23 Mart 2022

Muhammen Bedel: 165.000 TL

KDV Oranı: Yüzde 18

Kurum satışı yapılacak gayrimenkulün özellikleri hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada söz konusu evin zemin kat + 1 normal kat olmak üzere 2 katlı inşa edildiği ve yapının prefabrik ev cinsinde olduğu ilan edildi. Konuta ve bölgeye ilişkin açıklamanın devamında ise "Uydudan yapılan incelemede yapının yaklaşık 60 m² taban alanına kurulu olduğu ve tahmini 120 m² alana sahip olduğu değerlendirilmektedir. Bölgede elektrik, su ve telefon hattı mevcuttur." açıklaması yer aldı.

İHALEYE KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

İlan edilen gayrimenkul ile ilgilenen vatandaşlar başvurularını Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü açıkladığı ihale tarihine kadar şahsen yada posta yoluyla yapacaklar. Posta yoluyla yapılan başvurularda kurumun talep ettiği hiçbir evrağın eksik olmaması ve postanın son başvuru tarihinden önce kuruma ulaşması gerekiyor.

BAŞVURU EVRAKLARI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yapılacak konut satış için tüm detaylar kurumdan öğrenilecek. Bu kapsamda bir telefon numarası bırakan kurum vatandaşların 0224 243 85 35 numarasından detaylı bilgi alabilecekleirni açıkladı. Başvuru işlemleri için temel işlemler; geçici teminat bedeli ödenmesi, şartnamede yer alan başvuru evraklarının iletilmesi şeklinde olacak.