Salgın konut tercihlerini değiştirdi, müstakil ev satışları hızla arttı!

Pandemi sonrasında insanların konut tercihleri değişti. Büyük binalardan müstakil evlere geçen vatandaşlar, bölgede villa satışlarını zirveye taşıdı.
Salgın konut tercihlerini değiştirdi, müstakil ev satışları hızla arttı!

Pandemi ile birlikte daha izole bir yaşamı tercih eden kişilerin ev satın alma tercihleri de değişti. Salgın öncesinde lüks ve kalabalık rezidanslar, siteler revaçtayken sonrasında birçok kişi müstakil evlere yöneldi. Gayrimenkul uzmanları, bahçeli ve müstakil ev isteyenlerin kıyı bölgelerine akın ettiği, Ege bölgesinin kıymetinin arttığını ifade ediyorlar.

Pandemi kıyı bölgelerine talebi artırdı

Pandemi ile birlikte kıyı bölgelerine ilgi artarken, en fazla ilgi Kuşadası'na gösterildi. Yüksek fiyatlara rağmen burada yaşamak isteyen kişiler, hem evlerin daha büyük olması hem de daha sakin ve yeşillik içerisinde olması nedeniyle burayı tercih ediyor.

Kuşadası'nda gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Levent Kenar, pandemi öncesi insanların konut alma tercihlerinin pandemi sonrasına göre büyük oranda değiştiğini belirterek, konutların önceden sadece uyuyup dinlenmek için değerlendirilen alanlar olduğunu ancak hiç dışarı çıkılmayan günler olduğu için artık konut tercih ederken yalnızca binanın yapısı değil, bölgenin havası, manzarası ve iklimi gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor. Bu durumda da daha sakin olan Kuşadası gibi bölgeler yoğun ilgiye maruz kalıyor.

Kuşadası pandemiden sonra büyüdü

Gayrimenkul uzmanı Levent Kenar, Kuşadası'nın pandemi sonrasında çok büyüdüğünü belirterek, insanların kendi yetiştirdiği domates, biber ve salatalıkla kahvaltı yapmaktan keyif aldığını ifade ederek, insanların bahçeli evlere yöneldiğini bu sebeple de villa satışlarının büyük bir artış gösterdiğini aktardı.

Yılın tüm günlerinde bahar havasının hakim olduğu Kuşadası'na gösterilem yoğun ilgi beraberinde yeni projeleri de getiriyor. Kuşadasıo Belediyesi bölgeye yatırımlar yaparak hem mevcut ilçe sakinini hem de diğer bölgelerden gelen vatandaşları ilçeye çekiyor.