Salgında Kirasını Ödeyemeyenlere Sevindiren Haber Geldi! Destek Var, Tahliye Yok

Pandemi döneminde kirasını ödeyemeyen esnaflara devletten destek geldi. 2020 Mart ve Haziran aylarında kirasını ödeyemeyenler için işte ayrıntılar.
Salgında Kirasını Ödeyemeyenlere Sevindiren Haber Geldi! Destek Var, Tahliye Yok

Koronavirüs salgınında alınan tedbirler nedeniyle birçok esnaf kepenk kapatmış ve iş yapamayan esnaflar kiralarını da karşılayamamıştı. 1 Mart 2020 tarihi ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işletmesi kapatılan ve kirasını ödeyemeyen esnaflara devletten destek geldi.

PANDEMİDE KİRASINI ÖDEYEMEYEN ESNAFA DESTEK GELDİ

Pandemi döneminde işyeri kapatıldığı için kirasını ödeyemeyen ve mağdur olan esnafa devletten destek geldi. Meclis'te kabul edilen torba teklifin yasalaşmasıyla, 1 Mart 2020 ile 30 Mart 2020 tarihleri arasında işletmesi kapatılan ve kirasını ödeyemeyenlere destek verileceği duyuruldu.

Genel Kurul'da kabul edilen önerge doğrultusunda, belirtilen tarihler arasında iş yeri kira bedelinin ödenememesi kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi sayılmayacak. Esnafların mağduriyetlerini dindiren bu açıklama sonrasında tahliye edilme tehlikesiyle yüz yüze kalan esnaflar derin bir nefes aldı.

KİRASINI ÖDEYEMEYEN TAHLİYE EDİLMEYECEK

2020 yılında Türkiye'ye gelen koronavirüs pandemisi nedeniyle kapanma tedbirleri alınmış ve bu doğrultuda birçok işyeri geçici süre ile hizmet verememişti. Kepenk kapatan ve iş yapamayan esnaflar kirasını da karşılaşamıyordu. Zorunlu olarak kapanmaya giden dükkanlar ve işletmeler için mülk sahipleri ile kiracılar sık sık karşı karşıya geliyordu.

Söz konusu torba teklifin yasalaşmasıyla kirasını ödeyemeyen esnaflar işletmelerinden tahliye edilemeyecek ve sözleşmeleri feshedilemeyecek. Vergi paketi, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla Meclis'ten geçerek yasalaştı.

Emlak365.com