Sanal Arsa ve Arazi Satışı Patlamıştı, Metaverse İçin Thodex Uyarısı Geldi!

Tüm dünyada yeni bir yatırım çılgınlığı haline gelen Metaverse evreni için yeni uyarı geldi. Denetimsiz yapılan satışların Thodex vurgunu gibi sonuçlara neden olabileceği belirtildi.
Sanal Arsa ve Arazi Satışı Patlamıştı, Metaverse İçin Thodex Uyarısı Geldi!

Dev markaların giriş yapması ile daha fazla kişinin dikkatini çekmeyi başaran Metaverse dünyasında adeta Türk işgali yaşanmış, tüm dünya genelinde sanal arazi ve arsa alımlarında en çok yatırım yapan ülke Türkiye olmuştu. Türkiye'de sanal arazi alımlarının artması üzerine kritik uyarı geldi.

Sanal arsa yatırımlarının adeta bir çılgınlığa dönüşmesi ve talebin katlanarak artması üzerine bu evren için hizmet veren sanal emlakçılar dahi ilanlar vermeye başlarken yatırım yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Thodex uyarısı yapıldı. Hatırlanacağı üzere kripto para yatırımı yapmak isteyen kişiler için kurulan Thodex borsasında binlerce kişinin yatırımları bir anda buharlaşmıştı.

METAVERSE EVRENİ GÜVENLİ Mİ, SANAL ARAZİ VE ARSA NASIL SATIN ALINIR?

Konu hakkında açıklama yapan Bilişim Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Kürşat Ergün "Thodex olayı yaşanana kadar kimse bu işlerle ilgili bir adım atmadı. Türkiye'nin en büyük üç platformundan biri fişi çekti ve ülkeyi terk etti. İnsanlar milyonlarca dolar zarara uğradı. Ondan sonra da hızlı bir biçimde açıklamalar geldi ve bununla ilgili bir yasal çalışma yapılacağı söylendi. Büyük bir olay yaşandıktan ve ortaya birçok mağdur çıktıktan sonra düzenlemeler yapmak yerine, bilim insanları tarafından ortaya konacak olan somut verileri değerlendirmeye almak çok önem taşıyor" diyerek konu hakkında yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Sanal arsa ve arazi almak isteyen kişilerin güvenilir platformları kullanmaları gerektiği belirtilirken fiyatı çok yükselen platformlarda ise alımların artık doyan piyasalar nedeni ile riskler barındırabileceği belirtiliyor.