Satmıyorlar Kiralıyorlar! Sudan Ucuza Dev Tarım Arazileri 3 5 10 Yıllığına Kiralanacak

Devlet kurumlarına ait tarım arazilerinin satış duyuruları son günlerde sıkça basında yer alırken bazı kurumlar satmak yerine çok ucuz fiyatlarla 10 yıllığına kiralama yoluna gidiyorlar.
Satmıyorlar Kiralıyorlar! Sudan Ucuza Dev Tarım Arazileri 3 5 10 Yıllığına Kiralanacak

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile İl İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından yayımlanan duyurularla devlete ait olan tarım arazilerinin satışları yapılıyordu. Emlak365.com olarak bizlerde satış duyurularını günlük listelerle sizlerle buluşturuyoruz. Çok uygun fiyatlara tarım arazisi alma şansı yakalıyorlar.

Tarım arazisi ilanları için genel duyuru satış amaçlı olsa da bazı kamu kurumları satış yerine kiralama için de duyuru yayımlayabiliyorlar. Bu ilanlar ile vatandaşlar ilgili gayrimenkulü çok uzun süreliğine kiralayabiliyorlar. Süre sınırı 10 yıla kadar çıkabiliyor.

KİRALIK TARLA, BAHÇE, TARIM ARAZİSİ İLANLARI

29 Mart tarihi itibariyle başvuru süreci devam eden kiralık tarım arazisi duyurularına bakıldığında 7 adet ilan olduğu görülüyor.

Duyurularda Hatay, Balıkesir (2 ilan), Mersin, Samsun, Muğla ve Konya için duyurular bulunuyır. Bu duyuruların bir tanesi Milli Emlak bir tanesi TMO Şube Müdürlüğü diğerleri ise ilçe belediye başkanlıklarından yayımlandı.

Listenin ilk sırasında Hatay Samandağ Milli Emlak Müdürlüğü'nün duyurusu var. İkinci sırada Balıkesir Burhaniye Belediye başkanlığı zeytinlik, Havran Belediye Başkanlığı ise çeşitli tarım arazileri kiralayacağını duyurdu. Mersin Akdeniz Belediyesi ise 36 adet tarım arazisi ile 2 işyeri kiralayacağını duyurdu. Samsun'da 1 işyteri ile 9 arazi kiralanacak. Muğla Seydikemel Belediyesi de tarla, dükkan ve apart kiralayacak. TMO Konya Şube Müdürlüğü 4000 m2 ve 5000 m2 alanlı taşınmazları kiralayacak.

Satmıyorlar Kiralıyorlar! Sudan Ucuza Dev Tarım Arazileri 3 5 10 Yıllığına Kiralanacak

TARIM ARAZİLERİ KİRALAMAK İÇİN NE YAPMAK GEREK?

Emlak365.com olarak güncel listeyi paylaştık. Listede yer alan bilgilerde satışı yapacak olan kurum ve ihale tarihleri de yer alıyor. Vatandaşlar ihale tarihlerine kadar olan süreçte başvurularını yapacaklar. Başvurular ön bilgilendirme duyurularında yer alan evraklarla kuruma bizzat olacak. Daha sonra açık artırmaya dahil olunup teklif sunulacak.