Savaş Bitince Türkiye'ye Rus ve Ukraynalı Akını Olacak! Gayrimenkul Alıp Vatandaşlığa Geçmek İçin Bekliyorlar

Rusya-Ukrayna savaşından uzaklaşmak isteyen kişiler Türkiye'den gayrimenkul satın alarak güvenli bir yerde yaşamak istiyorlar. Rus ve Ukraynalılar Türkiye'deki konutlara yoğun ilgi gösteriyor.
Savaş Bitince Türkiye'ye Rus ve Ukraynalı Akını Olacak! Gayrimenkul Alıp Vatandaşlığa Geçmek İçin Bekliyorlar

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Türkiye bu iki ülke arasında köprü vazifesi görüyor. Bilindiği üzere Türkiye'deki yaz turizminin büyük bir bölümünü Rus ve Ukraynalı turistler tutuyor. Savaş nedeniyle ülkesinden kaçan Ukraynalılar, Türkiye'yi bu kez tatil için değil gayrimenkul yatırımı için tercih edecek.

Bahaş Holding Üst Yöneticisi Abdüsssamet Bahadır, Rusya ve Ukrayna savaşından sonra yalnızca Rusların değil, Ukraynalıların da Türkiye'den gayrimenkul satın almaya hazırlandıklarını belirtti.

VATANDAŞLIK ALMAK İSTİYORLAR

Ukraynalıların Rus işgalinden kaçarak güvenli bir yaşam için Türkiye'den vatandaşlık almak isteyeceklerini öngördüğünü söyledi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürecinde üst gelir grubundaki Rusların Türkiye'den gayrimenkul satın alma girişimleri olduğunun altını çizen Bahadır, bu kişilerin Antalya ve İstanbul'daki lüks konut projelerine ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar neticesinde nakit sorunlarına çözüm bulmak için yollar arayan Rusların, bu sorunlarını çözdükleri an Türkiye'den konut satın almaya başlayacakları belirtildi.

Savaş Bitince Türkiye'ye Rus ve Ukraynalı Akını Olacak! Gayrimenkul Alıp Vatandaşlığa Geçmek İçin Bekliyorlar

RUSYA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Türkiye'de yabancıya konut satışının İran ve Irak'tan sonra Rusya'ya yapıldığını vurgulayan Bahadır, Ukrayna'nın da Türk gayrimenkullerine talebinin artmaya başladığını söyledi.

Acentelerden aldıkları bilgilere göre Rus ve Ukraynalıların Türkiye'ye ciddi bir ilgisi olduğunu, savaş sonrasında hem Rus hem de Ukraynalıların ülkemizden çok miktarda konut satın almak için hazırda beklediklerini söyledi.

Savaş sona erdikten sonra hem üst hem de orta gelir grubunun Türkiye'ye akın edeceğini öngören Bahadır, şu anda bankalardan işlem yapılamadığı için satın alma işleminin gerçekleştirilemediğini ancak sorun çözüldükten sonra yüksek olasılıkla işlemlerin başlayacağını ifade ediyor.

Savaştan kaçan ve aileleriyle güvenli bir ortamda yaşamak isteyenlerin işlerini kurabilecekleri ve hatta vatandaşlık dahi alabilecekleri yer arayışında olduklarını ve Türkiye'nin bu kriterler doğrultusunda en iyi alternatifin Türkiye olduğunu belirtti.