Savaştan Kaçan Ukraynalılar Akın Etti, Edirne'de Ev Kiralarına Yüzde 70 Zam Geldi!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş Türkiye'yi de etkilemeye devam ediyor. Savaştan kaçan Ukrayna vatandaşlarının akın ettiği Edirne'de konut fiyatları zamlandı.
Savaştan Kaçan Ukraynalılar Akın Etti, Edirne'de Ev Kiralarına Yüzde 70 Zam Geldi!

Rusya'nın başlattığı savaştan kaçmaya ve canını kurtarmaya çalışan Ukraynalıların yurda giriş yaptıkları ilk nokta olan Kapıkule Sınır Kapısı'nın sonrasındaki durakları olan Edirne'de hareketlilik başladı. Ukrayna vatandaşlarının yoğun talebi nedeni ile şehirde boş kiralık ev bulmak zorlaşırken bu da kiralık ev fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Konu hakkında açıklama yapan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda Edirne'nin Kaleiçi semtinde normalde aylık kirası bin 500 TL olan evlerin Ukrayna'dan gelen ailelere 2 bin 500 - 3 bin TL arasında kiraya verilmesine tepki gösterdi. Ev sahiplerini uyaran Feda, kimsenin fırsatçılık yapmaması gerektiğini söyledi.

EDİRNE'DE KİRALIK EV FİYATLARI NEDEN ZAMLANDI?

Kiralık ev fiyatlarına gelen zamları değerlendiren Aytaç Feda “Halkımızdan ve emlakçı arkadaşlarımızdan dileğim Ukraynalı vatandaşlarda yarım komisyon almaları, kira konusunda yardımcı olmaları hatta imkanları varsa 1-2 ay kira almamaları. İnsanlık namına yardımcı olmaları konusunda rica ediyorum” diyerek bölgede kiralık ev fiyatlarının yüzde 60 - 70 arasında zamlandığını belirterek zaten insanların savaştan kaçarak mağdur olduklarının altını çizdi.