Şehir içi, şehir dışı evden eve nakliyat ne kadar, kaç TL 2022?

Akaryakıt zamları nedeniyle evden eve nakliyat ücretlerine de zam geldi. Şehir içi ve şehirlerarası nakliyat ücretleri ne kadar oldu araştırılıyor. İşte 2022 nakliyat ücretleri.
Şehir içi, şehir dışı evden eve nakliyat ne kadar, kaç TL 2022?

Türkiye'de konut ve kira ücretlerinin artmasıyla bir evden başka bir eve taşınanların sayısı da arttı. Ev sahipleri, son dönemde kiracılarını evden çıkararak yerine daha yüksek fiyatla başka birine kiralıyor.

Aynı zamanda akaryakıt fiyatlarına gelen zam nedeniyle taşınmak isteyenler nakliye ücretlerini de düşünmek durumunda kaldı. Öyle ki henüz bir yıl önce şehir içi ve şehir dışı nakliyat ücretleri 1000 TL'den başlarken, 2022 yılına gelindiğinde ücret katlanarak arttı.

Şehir içi / şehir dışı evden eve nakliyat ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla evden eve nakliyat ücretleri de yükseldi. Vatandaşlar uygun fiyatlı kiralık ev ararken bir de yüksek nakliye ücretleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor. 2022 yılında bir evden başka bir eve taşınabilmek için şehir içi en az 5000 TL'nin gözden çıkarılması gerekiyor. Ambalajlı taşımacılıkta ise fiyat tarifesi daha da yükseliyor.

Şehir içi evden eve nakliyat ücretleri bir hayli yüksekken şehirlerarası nakliyat ücretleri ise cep yakıyor. Örneğin İstanbul'dan Tekirdağ'a ev taşımak için fiyatlar 10 bin TL'ye, İstanbul'dan Çanakkale'ye taşınmak için ise 20 bin TL'ye dayandı.

İki şehrin uzaklığına göre değişen ücretlere bağlı olarak bu miktarların çok daha üzerinde tutarlar da talep edilebiliyor. Ayrıca yüksek kattaki evler için sıkça tercih edilen asansörlü nakliyat için ise saatlik ücret 300 TL'den 1500 TL'ye kadar çıkıyor. Vatandaşların yüksek fiyatlı kiralık ev çilesine bir de yüksek nakliyat ücreti ekleniyor.