Şehircilik Bakanı Murat Kurum Müjdeyi Verdi: TOKİ Ucuz Konut Projeleri Üretecek, Dar Gelirli, Asgari Ücretli Vatandaş Ucuz Ev Sahibi Olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal konut projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Şehircilik Bakanı Murat Kurum Müjdeyi Verdi: TOKİ Ucuz Konut Projeleri Üretecek, Dar Gelirli, Asgari Ücretli Vatandaş Ucuz Ev Sahibi Olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal konut projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar sonrasında TOKİ üzerinden alt gelir grubu konut projeleri ile isteyen tüm alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ucuz sosyal konut projeleri üretmeye devam ediyor.



Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ tarafından üretilen sosyal konut projelerinin sayılarının arttırılacağını müjdeledi.



BAKAN MURAT KURUM: ALT GELİR GRUBUNDA EVİ OLMAYAN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK!



Osmaniye'de denetimlerde bulunan Bakan Murat Kurum burada önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlattığımız, tüm Türkiye'de alt gelir grubunda evi olmayan vatandaşımız kalmayana dek Sosyal Konut Projemizi inşallah kararlı şekilde sürdüreceğiz. Türkiye'de ne kadar alt gelir grubu vatandaşımız varsa ev sahibi olana kadar da kararlılıkla bu projelerimizi devam ettireceğiz.



Şu an itibarıyla 940 bin konuta ulaştık. İnşallah 1 milyonuncu konuta çok yakın zamanda ulaşacağız ve hak sahibi vatandaşlarımıza da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle anahtarını teslim edeceğiz. Bu çerçevede 50 bin, 100 bin Sosyal Konut Projelerimiz var. Bu kapsamda da Osmaniye'mize tam 735 konut kazandırıyoruz. 600 konutu merkezde 135 konutu da Bahçe ilçemizde olmak üzere konutlarımızın kuralarını çektik, inşatlarına başladık" diyerek tüm dar gelirli vatandaşlara ev sözü verdi.



Türkiye'de ilk olarak 2019 yılında 50 bin sosyal konut projesi başlatan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 2020 yılında bu rakamı ikiye katlayarak 100 bin sosyal konut projesine imza atmıştı. 100 bin sosyal konut için kura çekilişleri tüm hızı ile devam ederken bu sene ev sahibi olma imkanı elde edemeyen kişilerin 2021 yılında açıklanacak olan projeye yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.



Emlak365.com