Şehircilik Bakanlığı 2020 Yılında Yeni Bir İmar Barışı Düzenlemesine Nasıl Bakıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılında imar brışı düzenlemesi yapacak mı? sorusu son dönemlerde oldukça fazla bir şekilde aranıyor.
Şehircilik Bakanlığı 2020 Yılında Yeni Bir İmar Barışı Düzenlemesine Nasıl Bakıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılında imar brışı düzenlemesi yapacak mı? sorusu son dönemlerde oldukça fazla bir şekilde aranıyor. Vatandaşlar bu süreçte bakanlığın atacağı adımları merak ederken bu konuda yeni bir düzenleme olasılığını araştırıyorlar. Bizlerde Emlak365 olarak konuya ilişkin son gelişmeleri ele aldık.

Geçtiğimzi dönemlerde çıkarılan ve çok sayıda vatandaş tarafından yararlanılan imar barışı düzenlemesi yeniden gündemde.



Pandemi sürecinden sonra hükümetin imar barışı düzenlemesi konusunda bir adım atıp atmayacağını merak eden vatandaşlar için Bakan Murat Kurum'un son açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz. İşte imar barışı düzenlemesine ilişkin son gelişmeler.



YENİ BİR İMAR BARIŞI DÜZENLEMESİ OLACAK MI?



İmar Barışı düzenlemesinin sona ermesinin hemen ardından yeniden gündeme gelen ve pandemi sürecinden sonra daha fazla konuşulan imar barışı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Kurum konuşmasında Çevre Bakanlığı'nın yeni bir imar barışı düzenlemesi noktasında çalışması olmadığını vurgulayarak bu alanda yeni bir düzenleme olmayacağı mesajınızı vermişti.



Bunun yanında imar barışına dair geçtiğimzi aylarda Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada da konu ele alınmıştı. Bakan Yardımcısı konuşmasında yeni bir imar barışı düzenlemesi beklemenin doğru olmadığını ve bu alanda uzun yıllar boyunca yeni bir düzenleme olmayacağını belirtmişti.



Emlak365.com