Sektör durgun! 5-6 Bin TL'lik kiralar 15-20 bin TL oldu!

Konut açığı nedeniyle kira fiyatlarında ciddi bir artış yaşanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu.
Sektör durgun! 5-6 Bin TL'lik kiralar 15-20 bin TL oldu!

Kira fiyatlarındaki artış gündemden düşmüyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu hakkında konuştu.

Ülke genelinde kira fiyatlarında büyük bir artış yaşanırken, kiraların yüksek olması nedeniyle vatandaş isyan ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatları, kira bedelleri ve sektör ile ilgili konuştu. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut kiralarında yüzde 25 artış sınırının kalkmasının doğru bir karar olduğunu söyledi.

Yüzde 25 ile sınırlandırmanın çok doğru bir karar olmadığını anlatan İZEKO Başkanı Güleroğlu, "Yüzde 25 ile sınırlandırma çok doğru bir karar değil. Yalnızca enflasyonu baskılamak ve fazla artışı önlemek içindi. Konutlarda yüzde 25, iş yerlerinde yine TEFE üzerinden yükselişler uygulanmaya başlandı. Bu konuda aradaki ikilim de fazlalaştı. Birinci sene oldu… İkinci sene de bu müdahale gelince mülk sahiplerinin otomatikman yeniden evlerini kiraya vermeleri konusunda aradaki farkı kapatabilmek için kiralara zam yaptılar" değerlendirmesinde bulundu.

haber-ankara-1280720-2024-06-25t132659-017.jpg

KONUT AÇIĞI OTOMATİK OLARAK KİRA FİYATLARINA YANSIYOR

Vatandaşların büyük sorun yaşadığı kira artışı hakkında konuşan Mesut Güler, 5-6 bin TL olan kiraların 15-20 bin TL seviyelerine yükseldiğini de belirtti. Güleroğlu, bu nedenle kiraya yüzde 25 zam sınırının sona ermesinin doğru bir karar olduğuna, piyasanın akışına bırakılması gerektiğine vurgu yaptı. Konut açığı olduğunun da altını çizen Güleroğlu, "Konut satamayan müteahhit bekliyor. Üretilemeyen konutlar bulunuyor, nüfus artıyor. Konut açığı da otomatik olarak kira fiyatlarına yansıyan bir durum yaratıyor" ifadelerini kullandı.

34 yıldır bu işi yaptığını ve yaşanan krizin eşi benzerini bugüne kadar göremediğini söyleyen Güleroğlu, konut kredisi faizlerinin 3,20-3,25 olmasıyla beraber piyasada durgunluk başladığını söyledi.