Selçuk Geçer'den konut fiyatlarındaki artışın nedenini açıkladı! Ne maliyet ne enflasyon sebebi manipülasyon

Dolar ve piyasaya dair yorumları ile dikkat çeken Selçuk Geçer, Konut ve Emlak Sektöründe yaşanan fiyat artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fiyat artışlarının sebebi manipülasyon dedi.
Selçuk Geçer'den konut fiyatlarındaki artışın nedenini açıkladı! Ne maliyet ne enflasyon sebebi manipülasyon

Emlak365.com - Dolar kuruna ilişkin yorumları ile tanınan ve sosyal medyada takip edilen isimlerden birisi olan Ekonomist Selçuk Geçer konut sektörünün içerisinde bulunduğu yüksek fiyat politikasının nedenlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konut sektöründe farklı bir sistem oluştuğunu ifade eden ünlü ekonomist fiyatların manipülasyon nedeniyle yükseldiğini söyledi.

KONUT FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer son videosunda konut sektöründe yaşanan gelişmeleri de yorumladı. Geçer konuşmasının başında TÜİK tarafından ilan edilen enflasyon oranlarına ilişkin görüşlerini paylaşırken enflasyon oranlarının önümüzdeki dönemde de düşmeyeceğini söyledi. Yüksek enflasyonun kur ve piyasada kırılganlık oluşturacağını söyledi.

Enflasyon fiyatları ile birlikte emlak sektöründe oluşan çok yüksek fiyat politikasını eleştiren Geçer, bu sorunun nedenini emlakçı ve müteahhit organizasyonu olduğunu iddia etti.

Sektöre ilişkin bazı iddialar öne süren Geçer "Tüm piyasayı alt üst ettiler. İddia ediyorum emlakçı ve müteahhit organizasyonları oluşmuş durumda. Ev fiyatlarını satmadan yukarı çekiyorlar. Yabancıya satıyormuş gibi yapıyorlar. Bu ne talep ne maliyet enflasyonudur. Sayın Cumhurbaşkanı bir fırsatçı arıyorsa dönüp konut sektörüne baksın" ifadelerii kullandı.

Konut sektörüne ilişkin konuşmasının devamında ise manipülasyon vurgusunda bulunan Selçuk Geçer, "Konut sektöründe ne maliyet var ne talep tamamen manipülasyon var. Ve tamamen organizasyon enflasyonu var. Bunu da yabancı satışı üzerinden yapıyorlar." dedi. Geçer konuşmasını ise bazı emlakçı ve müteahhitlerin üç beş tane yabancıya konut satarak piyasayı alt üst ettiğini vurgulayarak sonlandırdı.