SGK 471 M2 Avlulu Bahçeli Evi 450 Bin TL Verene Satacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya'da bulunan ve bahçeli kargir ev niteliğinde olan taşınmasını 450 bin TL muhammen bedel ile satışa çıkardı. Kurum ihale için başvuruları da almaya başladı.
SGK 471 M2 Avlulu Bahçeli Evi 450 Bin TL Verene Satacak

Sosyal Güvenlik Kurumu gayrimenkul satış ilanı yayımladı. Kuruma ait olan bir kargir ev ve bahçesi ihale ile satılacak. Sakarya'da yer alan gayrimenkul ev için bir kılavuz hazırlayan SGK hem satış işlemlerini hemde fiyatları açıkladı.

SGK'DAN SATILIK BAHÇELİ EV

Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı duyurusunda satış işlemlerinin Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Adapazarı Sosyal Güvenlik Merkezince yapılacağını ilan etti. İhale başvuru kılavuzunda gayrimenkulün özelliklerini ilan eden kurum, taşınmazın büyüklüğünün 471 m2 olduğunu aktardı. Gayrimenkulün konumunu Sakarya ili, Akyazı ilçesi, Dokurcun Çaylar Yeni Mah, 121-Ada, 6-Parselde yer aldığını bildiren kurum taşınmazın cinsini kargir ev olarak nitelendirdi.

Konut hakkında bir de açıklamada bulunan SGK; imar durumu ve özelliklerine dair belediyeden elde edilen bilgileri paylaştı. Yapılan açıklamada; Akyazı Belediyesi İmar Müdürlüğünde görevli memurdan alınan şifahi bilgiye göre; değerlemeye konu taşınmazın tamamı yol ve park alanında yer almakta olup, yapılaşma izni bulunmamaktadır, bilgisi verildi.

Konutun Satış Rakamları

SGK 471 M2 Avlulu Bahçeli Evi 450 Bin TL Verene Satacak

İhaleye katılmak isteyenler için tüm detayları açıklayan SGK İl Müdürlüğü ihale işlemlerinin 24 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini ilk ihalede kimsenin olmaması yada taşınmazın satışının yapılmaması durumunda ise 31 Mart tarihinde ikinci ihalenin düzenleneceğini duyurdu. Satış işlemleri ilan edilen tarihlerde Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ihale Salonunda gerçekleştirilecek.

Muhammen Bedel Üzerinden Satış ve İlk Teklif Fİyatı

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Adapazarı Sosyal Güvenlik Merkezinin hazırladığı ve yayımladığı ihale başvuru kılavuzunda en düşük hangi teklife satışın gerçekleştirileceğine ilişkin açıklama yapıldı. Kurum açıklamasında "her Gayrımenkul için üç defa bağırıldıktan sonra teklif olunan en yüksek bedel rayiç bedelin % 75’i takip masrafları tutarı ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilir." bilgisini istekliler ile paylaştı.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

İsteklilerin ilk dikkat edecekleri husus ihaleye katılabilmek için başvuru yapılması gerektiği ve bu başvuruların ihale tarihine kadar tamamlanması. Başvurua bulunacak olan vatandaşlar Sakaya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü İcra Satış Servisinden ihale şartnamesini alabilecekler. İhale şartnamesinde ilan edilen geçici teminat bedeli (yukarıda yer alan tabloda da bildirilmiş) ödenecek ve kurumun talepleri doğrultusunda istenen evraklar teslim edilecek.