SGK, Mersin'de kendisine ait dubleks daireyi satışa çıkardı! Metrekare fiyatını görmek isteyenler...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kendisine ait olan ve Mersin'de bulunan evi satacağını ilan etti. Mayıs ayında ihale ile satılacak olan konut için m2 fiyat listesi de açıklandı.
SGK, Mersin'de kendisine ait dubleks daireyi satışa çıkardı! Metrekare fiyatını görmek isteyenler...

Emlak365.com - Kamu kurumlarına ait konutların satış ilanlarında en öne çıkan kurumların başında SGK İl Müdürlükleri geliyor. Yurdun birçok alanında konut satışı yapacağını ilan eden SGK'nın yeni haftadaki ilk duyurusu Mersin için oldu.

MERSİN'DE KAMUYA AİT KONUT SATILACAK

SGK taradından yayımlanan duyuruda satışı yapılacak olan konutun; Mersin İli, Mezitli İlçesi, Kuyuluk Mah. 175 Ada ,1 Parsel, Zemin+1 Kat, Blok/Giriş j, 2 Bağımsız Bölüm Nolu, Dubleks Mesken olduğu açıklandı. Konutun tam hisseli olduğu bildirdi. Konutun nerede olduğuna ilişkin de detaylı açıklamada bulunan SGK, "Değerlemeye konu taşınmaz, Mersin İli, Mezitli İlçesi Çamlıca Mahallesinde Dadaloğlu Caddesi üzerinde (25 ikiz tip bloktan ibaret) 50 tribleks meskenden oluşan Yeşilvadi Sitesinde yer almaktadır.

Taşınmaz ilçe yerleşim merkezinin kuzey aksında, ana ulaşım arterine yakın konumda yer almaktadır." açıklaması yapıldı. Konutun özelliklerine ilişkin de bilgi veren kurum, dairenin bi,nanın kuzey kenarında kaldığını söyledi Kuzey-Doğu, Batı cepheli daire zemin kat ve çatı kadından oluşmaktadır. Konut toplam 125 m2 büyüklüktedir. 12 m2 terası bulunan daire ilk katı 105 m2'den ikinci katı ise 40 m2'den oluşmaktadır. Dairede ayrıca Zemin katında salon, oda, mutfak, kiler, wc, teras ve kış bahçesi, 1. normal katında 3 adet oda, 2 adet banyo, teras ve 2 adet balkon, teras katında ise sofa hacmi, oda ve teras yapıları bulunmaktadır.

FİYAT BİLGİSİ VE İHALE TARİHİ

Özellikleri anlatıldığı gibi olan dairenin tüm satış işlemleri Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Toroslar Sosyal Güvenlik Merkezi'nce yürütülecek. Kurum ilk açık artırmanın 02.08.2022 tarihinde yapılacağını duyurdu. Satış işlemleri açık artırma yöntemi ile tamamlanacak. İhale işlemleri Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Toroslar Sosyal Güvenlik Merkezinde düzenlenecek. Eğer ilk açık artırmada satış gerçekleşmezse 09.08.2022 tarihinde ikinci açık artırma düzenlenecek. Kurum konutun muhammen bedelini 2 milyon 500 bin TL olarak açıkladı. Satışın bu bedel üzerinden olacağı hakkında ise "Birinci arttırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç değerin %75’i + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale edilir." bilgisi verildi.