Sıfır Enerjili Binalar İle Yılda 18 Milyar Dolarlık Tasarruf Sağlanacak!

Çevre için oldukça önemli olan Sıfır Enerjili Binalar ile yılda 18 milyar dolara kadar tasarruf sağlanabiliyor. Bu konunun gündeme getirileceği ZeroBuild Forum etkinliği başladı.
Sıfır Enerjili Binalar İle Yılda 18 Milyar Dolarlık Tasarruf Sağlanacak!

Çevrenin korunması için etkin ve sürdürülebilir çözümlerden biri olan ' Sıfır Enerjili Binalar'a dönüşümüne farkındalık kazandırmak ve ülke gündeminde yer almasını sağlamak amacıyla iki yıl boyunca dijital platformlarda düzenlenen ZeroBuild Forum, bu sene ilk kez fiziksel ortamda yapılacak.

ZEROBUİLD FORUM 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu yıl '' Değşim Burada Başlıyor! '' sloganıyla yola çıkan ZeroBuild Summit ' 22- Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. Yapı Fuarı ev sahipliğinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. İki yılın ardından ilk kez fiziksel ortamda yapılacak olan etkinlik, Yapı Fuarı'nın Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

4 gün boyunca sürecek ve toplam 16 oturumda gerçekleşecek Zirve'ye, 100'e yakın yerli ve yabancı uzman konuşmacı olarak katılacak.

BİNALARDA 18 MİLYAR DOLAR TASARRUF SAĞLANMASI MÜMKÜN!

ZeroBuild Summit'22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil, Türkiye'nin kullandığı enerjinin yüzde 75'inin ithal edildiğini belirterek, 2021 yılında enerji ithalatının 50 milyar 691,7 milyon dolar olarak gerçekleştirdiğini, bu enerjinin yüze 35'inin binalarda tüketildiğini söyledi.

Bu durumun toplam enerji ithalatının yaklaşık 18 milyar dolarlık bölümünün konut enerjilerine harcandığını kanıtlıyor. Türkiye'deki binaların yüzde 80'inin enerji verimliliğinin düşük olduğu da dikkate alındığında, yaklaşık 10 milyar dolarlık enerji boşa harcanıyor.

Sıfır Enerji Binalar, Türkiye'nin Net Sıfır hedefine yüzde 35 oranında katkı sağlayabilecek önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Ayrıca yapı sektörüne malzeme üretiminden kaynaklanan tüketimlerin de dikkate alındığında söz konusu oran daha da artıyor.

ZeroBuild Summit ' 22- Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.