Sıfır Konutlara Özel Yeni Kampanya Talebi: 0.69 Konut Kredisi, Tapu Harcı ve KDV İndirimi

Türkiye'nen lokomotif sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan ve çok sayıda alt sektörü besleyen inşaat ve gayrimenkul sektörü yükseliş trendinde bu seferde korana virüs engeline takıldı.
Sıfır Konutlara Özel Yeni Kampanya Talebi: 0.69 Konut Kredisi, Tapu Harcı ve KDV İndirimi

Türkiye'nen lokomotif sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan ve çok sayıda alt sektörü besleyen inşaat ve gayrimenkul sektörü yükseliş trendinde bu seferde korana virüs engeline takıldı. 2020 yılına satış rekoru ile giren konut sektörü corana virüs salgını sonrasında ise ne yazık ki yine sert bir düşüş yaşarken müteahhitler bir kere daha Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşme zemini aramaya başladı. Gayrimenkul ve konut sektörü sadece sıfır konutları kapsayacak sıfır tapu harcı, konutta KDV indirimi ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından uygulanacak düşük faizli sıfır konut kredisi kampanyası talep ediyor. Detaylar haberimizde...

Korana virüs salgını nedeni ile başlayan ekonomik dalgalanma devam ederken süreçte en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer aldı.



İNŞAAT SEKTÖRÜ BU SEFERDE VİRÜS DALGASI İLE VURULDU!



2020 yılında devlet bankaları tarafından başlatılan yüzde 0.79 konut kredisi kampanyası ile yeni yıla çok iyi bir başlangıç yapan inşaat sektörü tüm zamanların en iyi satış başarısını göstererek rekor kırmıştı.



Ancak ardından Mart ayında korana virüs salgını neden ile düşen konut satışları ne yazık ki Nisan ayında büyük darbe yemişti. Nisan ayında TÜİK tarafından açıklanan verilere göre konut satış rakamları bir önceki aya oranla yüzde 61,78 oranında düşüş göstermişti.



Nisan ayında ülke genelinde satılan toplam konut rakamı bu düşüş ile beraber 69 bin 819 rakamına gerilemiş oldu.



Sıfır Konutlara Özel Yeni Kampanya Talebi: 0.69 Konut Kredisi, Tapu Harcı ve KDV İndirimi



MÜTEAHHİTLER KONUT SATIŞLARI İÇİN ÇOK ACİL YENİ TEŞVİK PAKETİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYOR!



İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç "Sürekli krizlerle boğuşan bir sektörüz. Pandemi de yaşadığımız onca problemin üstüne çok daha ciddi bir problem olarak eklenmiş oldu. İnsanlar evlerinde oldukları için gayrimenkul alımlarını ertelediler, satışlar durma noktasına geldi.



Ayrıca aynı durum yabancıya satışta da geçerli, uçaklar ve havaalanları kapalı olduğu için yabancı müşteriler ülkemize gelemediğinden yabancılara satış da durma noktasına geldi" diyerek konut satış rakamlarının çok büyük darbe aldığını ve bu nedenele çok acil olarak tapu harcı indirimi, konutta KDV indirimi ve düşük faizli konut kredisi gibi teşvik paketlerine ihtiyaç duyulduğunu dile getirmişti.



TAPU HARCI VE KONUTTA KDV İNDİRİMİ ÇOK ACİL GETİRİLMELİ!



Uzun zamandır gayrimenkul sektörü tarafından talep edilen tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi talebi bir kere daha Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel tarafından dillendirildi.



Karayel yapmış olduğu açıklamasında "Bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi lazım. Bu kapsamda devletimizin sunacağı destekler son derece önemli. Sektörümüz, tapu harcı ve KDV indirimi desteği ile pandeminin ardından başlayacak kontrollü normalleşme sürecini daha iyi geçirebilir" diyerek konuyu bir kere daha gündeme taşımış oldu.



Sıfır Konutlara Özel Yeni Kampanya Talebi: 0.69 Konut Kredisi, Tapu Harcı ve KDV İndirimi



İLK DEFA EV ALANLARA FAİZSİZ KONUT KREDİSİ, SIFIR TAPU HARCI VE KONUTTA KDV İNDİRİMİ MASADA!



Müteahhitler mümkünse ilk defa ev alanlara faizsiz kredi ya da 0.69 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi, sıfır tapu harcı ve konutta KDV indirimi desteklerinin hayata geçirilmesini istiyor.



Hatırlanacağı üzere benzer bir kriz yaşayan konut sektörü için 2018 yılında devlet bankaları düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatmış, tapu ve konutta KDV indirim kampanyası başlatılmıştı.



Müteahhitler konut stokunun bitirilmesi için söz konusu kampanyanın sadece sıfır konutları kapsamasını istiyorlar.



Emlak365.com