Şimdi Ev Alanlar Kazanacak! Ev Almak İçin En Uygun Zaman

Ev almak istiyorum diyen kişiler uygun zaman için araştırmalara devam ederken aslında pek çok avantaj ile ev sahibi olmak için uygun zemin oluşmuş durumda...
Şimdi Ev Alanlar Kazanacak! Ev Almak İçin En Uygun Zaman

Ev almak istiyorum diyen kişiler uygun zaman için araştırmalara devam ederken aslında pek çok avantaj ile ev sahibi olmak için uygun zemin oluşmuş durumda...

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve konut fiyatlarının adeta dibe vurması ile konutta fırsat dönemi resmen başladı.



Özellikle de Türk toplumunda büyük bir öneme sahip olan konut yatırımı için uygun dönemin takip edilmesi büyük önem taşımaktadır. Peki, ev almak için en uygun zaman ne zamandır?



Ev Almak İçin En Uygun Zaman!



Konut Fiyatları Dibe Vurdu



Ev almak için en uygun dönem fırsatların üst üste geldiği dönemledir.



Uzun zamandır düşen konut satış rakamları ile konut fiyatları adeta dibe vururken şu anda ev satın almayı şu anda en cazip hale getiren birinci etken düşen konut fiyatları olarak öne çıkıyor.



Yükselen inşaat maliyetleri rakamlarına rağmen müteahhitler konut satamadıkları için şu anda konut fiyatlarına zam yapamadıkları gibi peşin para ile ev alan müşterilerine de büyük indirimler yapıyor. Bazı projelerde 500 bin liraya satılan konutların peşin ödemelerde 350 bin liraya kadar düştüğü bilgileri de bulunuyor.



Tapu Harcı ve Konutta KDV İndirimi Sürüyor



Ev almayı uygun hale getiren bir diğer önemli faktör ise tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi fırsatlarının devam etmesi oldu.



Alınan karar ile hem tapu harcı indirimi hem de konutta KDV indiriim 31 Aralık 2019 tarihine kadar sürecek. Bu fırsat çerçevesinde normal koşullarda yüzde 4 olan tapu harcı yüzde 3 olarak tahsil edilirken konutta KDV indirimi de yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak.



Bu da 300 bin liralık sıfır daire alan bir kişinin yüzde 1 tapu harcından 3 bin lira, yüzde 10 KDV indiriminden 30 bin lira olmak üzere 33 bin lira daha az para ödemesi anlamına geliyor.



Konutta Seferberlik Dönemi Sürüyor



Bir diğer önemli fırsat ise sıfır dairelerde yürütülen konut kampanyaları olarak öne çıkıyor. Ellerinde kalan konut stoklarını sıfırlamak isteyen firmalar büyük indirimler yaparken aynı zamanda Emlak Konut projeleri gibi bazı projelerde 0.60 faiz oranı ile taksitle ev satışı yapıyor. Türkiye için kazanç vakti kampanyası kapsamında da 120 ay vadeli 0.98 faiz oranı ile satılan konutlar bulunuyor.



Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü!



En düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,28 seviyesine çekilirken bu da düşen konut fiyatları ve diğer fırsatlarla ev sahibi olmayı uygun hale getiriyor.



Emlak365.com