Sinpaş GYO vergi açıklaması

Sinpaş GYO'dan gündeme gelen vergi ödenmediği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sinpaş GYO vergi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni vergi düzenlemesi büyük yankı uyandırırken pek çok büyük şirket hakkında vergi ödemedikleri iddiası ile haberler yapılmaya başlanmıştı. Bu şirketlerden biri de Türkiye'nin en büyük GYO şirketleri arasında yer alan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmuştu.

SİNPAŞ GYO VERGİ İDDİALARINA YANIT VERDİ!

Şinpaş tarafndan yapılan yazılı açıklamada "Son günlerde ‘Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği’ gibi başlıklarla yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda sizleri ve sizlerin aracılıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek isteriz.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO), Kurumlar Vergisi Kanununun 5. maddesinin (1)/d-4 bendi gereğince kurumlar vergisinden muaf tutulurken, aynı kanunun 15. maddenin (3) numaralı bendi ve Geçici 1. maddenin (4) numaralı bendi gereği gelir vergisi stopaj oranı sıfırdır. Bu mevzuat çerçevesinde, ayırt edilmeksizin tüm GYO'ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaftır.

GYO'lar, mal ve hizmet satışlarından KDV, tapudaki taşınmaz alım satımlarından tapu harcı, kayıtlı taşınmazlardan ise emlak vergisi öderler. İlgili vergi kanunları ve mevzuatlarında yer alan bu koşullar, tüm GYO'lar için geçerli olup sadece SİNPAŞ’a ait bir durum değildir.

GYO’lara ilişkin kurumlar vergisi istisnası, Kurumlar Vergisi Kanunu’nda 11 Temmuz 1992 tarih ve 3824 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle vergi sistemimizdeki yerini almış ve hiçbir değişikliğe uğramadan bugüne kadar gelmiştir. GYO’lar ve bunlara ilişkin kurumlar vergisi istisnası 32 yıldır vergi sistemimizde yer almaktadır." ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni vergi düzenlemesi büyük yankı uyandırmış, vatandaşlar yeni vergi düzenlemesine tepki göstermişti. Bazı ekonomistler ise yapmış oldukları paylaşımlar ile Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alan çok sayıda şirketin vergi ödemedikleri iddia edilerek bu savı gösterecek çok sayıda resme yer verilmişti.

Genel Yayın Yönetmeni