Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi Hakkında Yeni Suç Duyurusu!

Ruhsatının alınmasından tamamlanmasına kadar geçen sürede çok sayıda şikayete ve davaya konu olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi hakkında yeni suç duyurusu yapıldı.
Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi Hakkında Yeni Suç Duyurusu!

Marmaris'te hayata geçirilen Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi hakkındaki tartışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Dev projenin duyurulmasının ardından başlayan tartışmalar halen devam ederken bu sefer projeye onay veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sivil toplum kuruluşları Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi nedeniyle Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Oktay'ı görevi kötüye kullanmakla itham ettiler. Kamunun yararı yerine sermaye grubunun çıkarlarının önde tutulduğu iddia edilirken Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi açıklamada bulundu.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR!

Projenin yapılmasına ilk günden bu yana karşı çıkan Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi adına açıklama yapan Sözcü Ufuk Beytekin “İlgili makamlar inşaat ruhsatlarının iptalinin ardından inşaat tespit tutanağı düzenlememiş, inşaatların devamına göz yummuş ve görevlerini kötüye kullanmışlardır. Belediye gibi kamuya hizmetle yükümlü ve seçimle yönetimleri belirlenen sorumluluk makamlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri her şeyden önce ilgili beldenin sakinlerine, seçimlerde oy talep ettikleri halka karşı sorumluluklarının gereğidir" diyerek bu makamların yöre halkının çıkarlarını korumaları gerektiğini söyledi.

Doğaya ve çevreye karşı olan sorumluluklarını yerine getirmediği ile itham edilen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay hakkında suç duyurusunda bulunan Marmaris Kent Konseyi Ekolojik Mücadele Komitesi sermaye grubunun çıkarlarının kamu yararı önünde tutulduğu iddia edildi.