Sitelerde Sular Durulmuyor! 2022 Aidat Zam Oranları Katlandı, Site Sakinleri Ayaklandı

Site aidatları 2022 yılının gelmesi ile zamlanırken bazı sitelerde yapılan yüksek zamlar site sakinleri ile yönetimleri karşı karşı karşıya getirmeye devam ediyor. 2022 site aidatları kaç TL oldu?
Sitelerde Sular Durulmuyor! 2022 Aidat Zam Oranları Katlandı, Site Sakinleri Ayaklandı

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde deyim yerindeyse aidat krizi yaşanıyor. 2022 yılının gelmesi ile beraber site yönetimleri aidatlara zam yapmaya başlarken elektrik, su, doğalgaz faturaları ile asgari ücrete gelen yüzde 50 zam site aidatlarına da rekor zam olarak yansıdı.

Site yönetimleri maliyetlerde yaşanan artışı gerekçe göstererek peş peye rekor zamlar açıklamaya devam ederken bazı sitelerde yüzde 100'e varan oranlarda aidat zammı yapılması ise site sakinlerinin tepki göstermesine neden oluyor. Konun son örneklerinden biri de İzmit'te yaşandı. 572 daireli bir sitede 320 lira olan site aidatı giderlerin ayrılmasının ardından 600 liraya yükseltildi.

SİTE AİDATLARINA 2022 ZAM ORANI REKOR SEVİYELERE ULAŞTI!

Site aidatları için kira artış oranı gibi uygulanan resmi bir zam oranı sınırlaması bulunmadığı için yaşanan tartışmalar da büyüdü. Site yönetimleri yapılan giderlere göre yönetim kurulu toplantısı ile yeni zamları belirlerken yapılan zamların bazı sitelerde çok yüksek tutulması nedeni ile vatandaşlar tepki göstermeye başladı.

Sitelerde Sular Durulmuyor! 2022 Aidat Zam Oranları Katlandı, Site Sakinleri Ayaklandı

İzmit'te de benzer bir durum yaşandı. 572 daireli sitede adiat ücretine yüzde 100 zam yapılmasının ardından vatandaşlar tepki göstermek için eylem yaparken site yönetimi eylemlerin ardından istifa etti. İstifanın ardından geçici kurul üyeleri yönetimi devralırken şimdi sitede açıklanacak olan seçim takvimi bekleniyor.

Sitelerde Sular Durulmuyor! 2022 Aidat Zam Oranları Katlandı, Site Sakinleri Ayaklandı

Doğalgaz zamlarının ardından site yönetimi ısınma bedeli de dahil olan 320 liralık aidat tutarını ayrı, 300 TL ısınma ve aidat bedelinin ise ayrı alınmasına karar verdi. Alınan karar ile vatandaşın aidat bedeli 620 liraya ulaştı. Apartman sakinleri kendilerinin de yakıt fiyatlarına gelen zamlardan haberdar olduğunu, itirazların yakıt bedeline değil yapılan harcamaların açıklanmamasına olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Geçici yönetim kurulu üyeleri ise vatandaşların tepkileri üzerine yapmış oldukları açıklamada site yönetimi tarafından yapılan harcamaların şeffaf bir şekilde sitenin internet sitesi üzerinden yayımladıklarını, her daireden 300 liralık aidat ücreti ve buna ek olarak o blokta oturan kişilerin yakmış oldukları doğalgaz parasının tahsil ettiklerini söyledi. Kış mevsimi olduğu için doğalgaz parası ile beraber aidat ücretlerinin yüksek geldiği, aslında yüzde 100 zam yapılmadığını iddia ettiler.