Son 9 Senede Yabancılara 293 Bin Konut Satıldı!

Artan konut fiyatları ve kiralık ev kıtlığı sonrasında tartışmalara neden olan yabancılara konut satışı konusunda son rakamlar açıklandı.
Son 9 Senede Yabancılara 293 Bin Konut Satıldı!

Yabancılara konut satışı son dönemin en çok tartışılan konuları arasında yer alırken hükümet tarafından alınan karar ile yabancıya konut satışında Türk Vatandaşlığı için uygulanan parasal sınırını yükseltileceği iddia edilmişti. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen ilgili kanun değişikliği yapılmazken gözler açıklanan son verilere çevrildi.

Yurt dışında düzenlenen fuarlar kapsamında Türkiye'nin tanıtımı gerçekleştirilirken Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika’da düzenlenecek olan Uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarları ReExpo ve Second Home fuarlarına Türk firmaları da iştirak edecekler. Son dönemde Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda ve Belçika'nın Türkiye'ye olan yatırım ilgisinin arttığı belirtiliyor.

YABANCIYA KONUT SATIŞINDAN 41,3 MİLYAR DOLARLIK GELİR ELDE EDİLDİ!

Türkiye Gazetesi tarafından yapılan habere göre son 9 senelik zaman dilimi içerisinde Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların sayıları katlandı. 2013 senesinden bu yana Türkiye'de yabancılara satılan konut sayısı 293 bin rakamına ulaşarak büyük bir çıkış yakaladı.

Son 9 senede yabancılar İstanbul'dan 116 bin 258 adet konut alırken İstanbul yabancılara en çok konut satışı yapılan il olarak ilk sırada yer aldı. Bu ilimizi yabancıların gözde tatil cenneti olan Antalya 67 bin 776 adet konut satışı ile izledi. Yabancıların en çok konut aldığı 3. ilimiz ise 14 bin 577 adet konut satışı ile Ankara izledi. Yapılan bu satışlar ile Türk ekonomisine 41,3 milyar dolarlık kaynak sağlanmış oldu.

Haber Kaynağı: Emlak365.com