Son Dakika YHT Açıklaması Geldi: Hızlı Tren Seferleri ve Bilet Satışı İçin Tarih Belli Oldu!

Corana virüs salgını nedeni ile getirilen seyahat kısıtlamaları nedeni ile hızlı tren seferleri de askıya alınmıştı.
Son Dakika YHT Açıklaması Geldi: Hızlı Tren Seferleri ve Bilet Satışı İçin Tarih Belli Oldu!

Corana virüs salgını nedeni ile getirilen seyahat kısıtlamaları nedeni ile hızlı tren seferleri de askıya alınmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından HES kodu ile seyahat açıklaması sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı YHT hatları hakkında son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklama ile Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hızlı tren seferleri için başlangıç tarihi duyuruldu. Detaylar haberimizde...



Hatırlanacağı üzere korana virüs salgını nedeni ile Bilim Kurulu tarafından verilen tavsiye kararı sonrası şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmaya başlanmıştı.



Bu kısıtlamalar nedeni ile zorunlu olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hızlı tren seferlerini durdurmak zorunda kalımştı.



HIZLI TREN SEFERLERİ HAKKINDA SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ!



Konu hakkında beklenen açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklama ile seferlerin yeniden başlayacağını duyurdu.



Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklama ile "Normalleşme sürecinde YHT'ler 28 Mayıs'tan itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara- Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacak.



YHT biletlerinin satışına Ramazan Bayramı'nın ikinci günü başlanacak. Ancak tren biletleri öncelikle temassız olarak mobil uygulama/internet sitesinden ya da gişelerden satın alınabilecek. Çağrı merkezi ve acentelerden bilet satışı yapılmayacak.



Bilet satış işlemleri yolcuların Kovid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) koduyla gerçekleştirilecek. Sağlık otoritelerinin seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak" diyerek son bilgileri paylaştı.



HES KODU OLMAYAN YHT BİLETİ ALAMAYACAK, HIZLI TREN BİLET SATIŞI SADECE İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK!



Ulaştırma Bakanı yapmış olduğu açıklamasında sağlık kuralları açısından HES kodu olmayan kişilere bilet satışı yapmayacaklarını açıklarken yine bilet satışlarının satece temassız satış imkanı sunan mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden yapılacağını duyurdu.



HIZLI TREN SEFERLERİ TEKRAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK, YHT BİLET SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Corana virüs nedeni ile ara verilen yüksek hızlı tren seferleri 28 Mayıs 2020 tarihi itibari ile başlayacak. YHT bilet satışı ise Ramazan Bayramının 2. günü itibari ile başlayacak.



Emlak365.com