Şubat Ayında Ruslara Rekor Konut Satışı! Savaş Nedeniyle Sayı Daha da Artacak

TÜİK tarafından yayımlanan konut satış istatistiklerine göre, Türkiye'den en fazla konut alan üçüncü millet Ruslar oldu. Bu verilerle tüm zamanların rekoru kırıldı.
Şubat Ayında Ruslara Rekor Konut Satışı! Savaş Nedeniyle Sayı Daha da Artacak

Türkiye genelindeki konut satış verilerine göre, Şubat ayında yabancılara yapılan konut satışları yüzde 54,9 oranında artarak 4 bin 591 oldu. Bu veriler doğrultusunda yabancıya konut satış oranlarında Şubat ayı rekoru kırıldı.

RUSLARDAN KONUT ALIMINA YOĞUN İLGİ

Konut satış verilerine göre yabancıya konut satışına bakıldığında, Türkiye'den en fazla konut alan üçüncü ülkenin Rusya olduğu ortaya çıktı. Türkiye'deki gayrimenkullere yoğun ilgi gösteren her 100 Rustan 11'i konut satın aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış rakamlarında, yabancıya konut satışları yüzde 54,9 oranında artarak 4 bin 591 adede yükseldi. Bu sayı ile tüm zamanların Şubat rekoru kırılırken bir önceki rekor 2020 yılının Şubat ayına aitti.

Şubat Ayında Ruslara Rekor Konut Satışı! Savaş Nedeniyle Sayı Daha da Artacak

Yılın ilk iki ayında yaşanan artış, yıl sonu hedefi olan 70 bin adede kolayca ulaşılabileceğini gösteriyor. Dünyaya savaş ortamı hakimken, Türk gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcıları ülkeye çekmeyi başararak ekonomiye hareketlilik getiriyor.

Yılın ilk iki ayında yabancılara toplam 8 bin 873 adet konut satılırken, bu satışlarda ilk iki sırada İran ve Irak vatandaşları yer alıyor. Üçüncü sırada olan Ruslar ,se 8 b,n 873 adet konuttan 988'ini satın aldı. Bu veriler doğrultusunda 2021 yılının Şubat ayına göre Rusların satın aldığı konut sayısı yüzde 90,4 oranında arttı.

Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rusların Türkiye'ye olan ilgisinin daha da artacağı ve ileriki dönemlerde konut satın alımında patlama yaratması bekleniyor.