Taksitle Prefabrik Ev Yaptırılır Mı? 3+1 90 Metrekare Prefabrik Ev Kaç TL?

Prefabrik ev yaptırmak için bütçe araştırması yapanlar ortalama maliyetleri merak ediyorlar. orta seviye bir prefabrik ev için ne kadar bütçe ayrılmalı? Taksitle prefabrik ev yaptırılır mı?
Taksitle Prefabrik Ev Yaptırılır Mı? 3+1 90 Metrekare Prefabrik Ev Kaç TL?

Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de konut tercihlerinde köklü değişiklikler yaptı. İnsanlar kalabalık yaşam alanlarından tenha yaşam alanlarına doğru kaydılar. Bu durumda müstakil yaşam imkanı veren evler değer kazandı. Ancak bu sefer de devreye yüksek maliyetler girdi. Müstakil bir ev için uygun bir arsa bulunduktan sonra bir de üzerine inşaat maliyetleri eklenince çoğu vatandaşın ödeme imkanının ötesine geçildi. Bu tarz bir yaşam arzusu içinde olanlara ise en ekonomik çözümü prefabrik evler sunuyorlar.

PREFABRİK EV BETONARME EVE TERCİH EDİLİR Mİ?

Prefabrik ev yaptırmak son dönemlerde bir moda haline gelse de hala insanların akıllarını karıştıran bazı detaylar bulunuyor. Bu evlerin dayanıklı olmayacağı, betonarme evlerdeki imkanların sağlanamayacağı gibi endişeler sık sık dile getiriliyor. Ancak son yıllarda prefabrik ev sektörü Türkiye'de dünya ile yarışır hale geldi. Hatta prefabrik ev imalatı yapan firmaların ihracat potansiyelleri oldukça yükseldi.

Türkiye'de üretilen prefabrik evlerin çok büyük bir çoğunluğu birçok niteliği bakımından betonarme evlerle yarışacak seviyede bulunuyor. Dayanıklılık açısından firmalar 8-10 yıl gibi bir garanti verseler de kullanılan malzemeye göre dayanıklılık süresi 50 yıla kadar çıkabiliyor. Betonarme evlerde bulunabilecek tüm konfor prefabrik evlerde de bulunabiliyor. Üstelik güzel bir proje ile betonarme evleri bile kıskandıracak cazibeye sahip bir prefabrik ev çok daha uygun fiyata yaptırılabiliyor.

PREFABRİK EV TAKSİTLE YAPTIRILIR MI?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler ödeme koşullarını da merak ediyorlar. Bu konuda ne yazık ki bir standart henüz geliştirilemedi. prefabrik ev yapımı ve satışını üstlenen firmaya göre taksit koşulları da değişiyor. Piyasa araştırmasına göre çoğu firma taksit imkanı sağlıyor ama peşin olarak çalışan firmalar da piyasada faaliyet gösteriyorlar. Bazı firmalar prefabrik evleri 6 taksit ile satarken bazı firmalar da 36 aya kadar taksiklendirme imkanı sunabiliyor. Bu taksit meselesi için ilgili firmalarla irtibata geçilmesi gerekiyor.

ORTALAMA BÜYÜKLÜKTE PREFABRİK EVLER KAÇ TL'YE YAPTIRILABİLİR?

Ekonomik çözüm arayanlar genellikle ortalama büyüklükte prefabrik evlerin fiyatlarını merak ediyorlar. Standar bir aile için 3+1 90 metrekarelik prefabrik evler ideal olarak değerlendiriliyor. Orta kalite malzeme ile üretilen bu prefabrik evleri 120 Bin TL'den başlayan fiyatlarla yaptırmak mümkün oluyor. Kalite ve büyüklük arttıkça fiyat da ona göre yükseliyor. Hatta 1 Milyon TL'yi aşan fiyatlarla da prefabrik evler bulunabiliyor.

Emlak365.com