Tapu Fırsatçıları İş Başında! Ev Alırken Dolandırılmamak İçin Tapudan Randevu Almak İsteyenlere E Devlet Şifresi Uyarısı Geldi

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli 0.64 kredi kampanyası büyük yankı uyandırırken vatandaşın artan rekor konut talebi tapu fırsatçılarını da harekete geçirdi. Özellikle de tapu daireleri önünde oluşan uzun kuyruklar ve telefonla tapu randevusu almak isteyen kişilere 30 gün sonrasına randevu verilmesi erken randevu fırsatçılarını ortaya çıkardı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı vatandaşlara 600 lira karşılığı tapudan daha erken randevu vaadinde bulunan dolandırıcılara k
Tapu Fırsatçıları İş Başında! Ev Alırken Dolandırılmamak İçin Tapudan Randevu Almak İsteyenlere E Devlet Şifresi Uyarısı Geldi

Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli 0.64 kredi kampanyası büyük yankı uyandırırken vatandaşın artan rekor konut talebi tapu fırsatçılarını da harekete geçirdi. Özellikle de tapu daireleri önünde oluşan uzun kuyruklar ve telefonla tapu randevusu almak isteyen kişilere 30 gün sonrasına randevu verilmesi erken randevu fırsatçılarını ortaya çıkardı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı vatandaşlara 600 lira karşılığı tapudan daha erken randevu vaadinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı. Detaylar haberimizde...

Vatandaşın uzun bir aradan sonra düşen konut kredisi faiz oranları sonrasında alıma geçmesi ile beraber biriken talep büyük bir patlamaya dönüştü.



Hem 1 sene ertelemeli konut kredisi veren kamu bankaları önünde hem de tapu dairelerinde uzun kuyruklar meydana gelirken yaşanan talep patlaması fırsatçıları da harekete geçirdi.



EV ALMAK İSTEYENLERE TAPU DAİRELERİ 20-30 GÜN SONRASINA RANDEVU VERMEYE BAŞLADI, TAPUDAN ERKEN RANDEVU ALMAK İSTEYENLERE 600 LİRALIK PARA TUZAĞI KURULDU!



Yaşanan yoğunluk nedeni ile pandemi sürecinde sadece randevulu olarak çalışan tapu dairelerinde büyük bir yoğunluk yaşanmaya başlandı.



Tapu daireleri önünde uzun kuyruklar oluşurken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu randevusu almak isteyen kişilere 20-30 gün sonrasına randevu vermeye başladı. Yaşanan yoğunluk fırsatçıları harekete geçirdi.



Bazı emlakçı ve iş takipçilerinin bu kadar uzun süre beklemek istemeyen kişilerden 600 lira ücret karşılığında erken randevu alma vaadi ile para toplama başladı belirlendi.



Tapu Fırsatçıları İş Başında! Ev Alırken Dolandırılmamak İçin Tapudan Randevu Almak İsteyenlere E Devlet Şifresi Uyarısı Geldi



TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRÜ ZEKİ ADLI UYARDI: KİMSEYE E DEVLET ŞİFRENİZİ VERMENİZE GEREK YOK, PARANIZI KAPTIRMAYIN!



Konu hakkında açıklama yapan TKGM Zeki Adlı kötü niyetli kişilere karşı vatandaşı uyararak “ Vatandaş web tapuyu kullanmayıp iş takipçilerine, emlakçılara iş yaptırmaya kalkışıyor. Bunun için e-devlet şifresini ve parasını veriyor. 500-600 lira ya da ne tuttururlarsa. Oysa buna hiç gerek yok çünkü onlar da web tapuyu kullanıyor.



Kişiden e-devlet şifresini aldıkları için tüm işlemi oradan yapmayı biliyorlar. Sonra da biz erken randevu aldık, diyorlar. Tapuda kimseye ayrıcalıklı randevu yok, herkes sistem üzerinden otomatik ilerliyor. Kişi inisiyatifini tümden kaldırdığımız için vatandaşlarımız kullanımı çok basit ve kolay olan web tapuya girerek işlemlerini kendileri yapabilirler. Aracılara para kaptırmalarına gerek yok" kimseye erken randevu verilmediğini belirterek uyarıda bulundu.



E DEVLET ŞİFRENİZİ KİMSEYE VERMEYİN, TÜM MALVARLIĞINIZ SATILABİLİR!



E devlet sistemi üzerinden artık çok sayıda işlemin yapılmasına olanak sağlanırken bu nedenle e devlet şifre bilgilerinin çok iyi bir şekilde saklanması ve korunması gerekiyor.



Kötü niyetli kişilerin ellerine geçen şifreler ne yazık ki kişinin üzerinde bulunan ev, araba, arsa ve tarla gibi değerli varlıkların kendisinden habersiz satılmasına hatta yeni kurulan sistem ile bankacılık hesaplarına giriş yapılmasına dahi neden olabiliyor.



Emlak365.com