Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu Parsel Sorgulama Ekranı

Tapu işlemleri konusunda internette arama yapan kişiler tapu kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır merak ediyor. Haberimizde tapu parsel sorgulama işlemlerine yer verdik.
Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu Parsel Sorgulama Ekranı

Tapu alım ve satım işlemleriyle ilgili internet motorlarına birçok soru yöneltiliyor. Vatandaşlar tarafından çeşitli işlemler için sorulan sorular içerisinden en çok arananlardan biri tapu parsel sorgulama oldu. Tapu Kadastro parsel sorgulama işleminde bir taşınmazın yeri tespit edilebildiği gibi aynı zamanda haritadaki bir taşınmazın ada ve parsel numaralarına ulaşılabilmektedir. Peki Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

TAPU PARSELİ NASIL SORGULANIR?

Tapu parsel numarası satın alınacak konut, arsa, tarla gibi gayrimenkullere özel olarak oluşturulmuştur. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sunmuş olduğu mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden parsel sorgulama işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir. Bunun için takip edilmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanır:

- Sorgulama işlemini başlatmak için taşınmazın kayıtlı olduğu belediyeye başvuru işlemi yapılır.

- Daha sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesine girilir.

- Açılan sayfada sol bölümde bulunan panele, sorgulama yapılmak istenen taşınmazın il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri girilir.

- Bu bilgiler girildikten sonra, sorgulamanın sonucunda çıkan bölge ile alınacak olan konutun konumu karşılaştırılabilir.

Tapu Kadastro Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu Parsel Sorgulama Ekranı

Ayrıca haritada yer alan bir taşınmazı seçerek ada, parsel, taşınmaz numarası, tapu alanı, pafta, mevkii, niteliği gibi özellikler öğrenilebilmektedir.

Tapu parselini internet sitesi üzerinden sorgulayabileceğiniz gibi aynı zamanda mobil uygulama üzerinden de saniyeler içerisinde sorgulama yapabilirsiniz.

Bunun için '' TKGM '' parsel sorgulama mobil uygulamasını akıllı cihazınıza indirmelisiniz.

Ardından sorgulama yapacağınız taşınmazın bilgilerini ilgili panele girin ve sorgula butonuna tıklayın.

Sorgulama işlemi sırasında yapılması gerekenler bu kadar. Bu işlemleri yaptıktan sonra ilgili taşınmazın nitelik bilgileri, mevki, pafta, tapu alanı, taşınma numarası gibi bilgilere ulaşabileceksiniz.