Tapu Masrafı Hesaplama 2020! Tapu Harcı Nedir, Kim Öder, Ne Kadar, Kredi Kartı İle Ödenir Mi?

Konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırarken tapu dairelerinde de aşırı yoğunluk yaşanmaya başlandı.
Tapu Masrafı Hesaplama 2020! Tapu Harcı Nedir, Kim Öder, Ne Kadar, Kredi Kartı İle Ödenir Mi?

Konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırarken tapu dairelerinde de aşırı yoğunluk yaşanmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından başlatılan 1 yıl ertelemeli konut kredisi paketi hem sıfır hem de 2.el konut kredisi paketlerine olan talepte patlama etkisi yaratırken konut satış rakamları da arttı. Konut satış işlemleri için ise tapu harcı merak konusu oldu. Ev alırken tapu masrafları kaç lira, tapu harcı nedir, tapu harcı ne kadar, tapu harcını kim öder, kredi kartı ile ödenir mi? İşte soruların yanıtları ve tapu harcı masrafı hesaplama 2020!

Vatandaşın konuta olan aşırı talebi tapu dairelerinde de yoğunluk oluşmasına neden oldu.



Tapu randevuları oluşan yoğunluk nedeni ile 2 hafta sonrasına verilmeye başlarken ev sahibi olmak istiyorum kişiler tapu masrafları ne kadar sorusuna yanıt aramaya başladı.



TAPU HARCI NEDİR?



Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmazların tapu satış, devir ve değişiklik işlemleri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılmakta olup tapu daireleri üzerinden yapılan bu işlemlerde tahsil edilen harca tapu harcı adı verilmektedir.



Tapu Masrafı Hesaplama 2020! Tapu Harcı Nedir, Kim Öder, Ne Kadar, Kredi Kartı İle Ödenir Mi?



TAPU HARCI / MASRAFI 2020 NE KADAR? TAPU HARCI ORANI YÜZDE KAÇ, TAPU HARCI İNDİRİMİ VAR MI?



Şu anda uygulanan tapu harcı yüzde 4 olarak tahsil edilmektedir.



Ne yazık ki inşaat ve gayrimenkul sektörü tarafından yapılan tüm taleplere rağmen hükümet tapu harcı indirimi kampanyası başlatmadı ve söz konusu rakamı yüzde 4 üzerinden tahsil etmeye devam ediyor.



TAPU MASRAFI / HARCI HESAPLAMA 2020!



Tapu harcı yüzde 4 olarak tahsil edilmekte olup 200 bin liralık bir konut satışı için bu rakam konutu satan kişiden 4 bin lira ve konutu alan kişiden 4 bin lira olmak üzere toplam 8 bin lira olarak tahsil edilmektedir.



Tapu masrafı olarak tapu harcına ek olarak tapu döner sermaye bedeli harcı tahsil edilmektedir.



TAPU DÖNER SERMAYE BEDELİ HARCI 2020 KAÇ LİRA?



2020 yılı için tapu döner sermaye bedeli harcı için döner sermaye hizmet bedeli 157 lira ve ilave hizmet bedeli 21,50 lira olmak üzere toplam da 178,50 lira olarak tahsil edilmektedir.



TAPU HARCI KREDİ KARTI İLE ÖDENİR Mİ?



Evet, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden online vergi ödeme veznesi aracılığı ile kredi kartı ile ödeme imkanı sunulmaktadır.



Emlak365.com