Tapu memurunun dikkati 5 milyon liralık vurgunu engelledi!

Şanlıurfa'da sahte kimlik ile 5 milyon liralık satış yapmaya çalışan yabancı uyruklu kişi, tapu memurunun radarına takıldı. Tapu memuru, büyük vurgunun önüne geçti.
Tapu memurunun dikkati 5 milyon liralık vurgunu engelledi!

Şanlıurfa Haliliye Tapu Müdürlüğünde, başkasına ait kimlik ile TAKBİS sistemi üzerinden talep oluşturup arsanın satışını yapmak isteyen kişiler, tapu memurunun dikkati sayesinde emellerine ulaşamadı.

5 milyonluk vurgunu tapu memuru önledi!

Haliliye Tapu Müdürlüğünde adına kayıtlı arsayı satmak için e-Devlet şifresi alan kişilerin, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden talep oluşturmaları sonrasında yetkili tapu memuru, noterden alınan vekalet, formdaki fotoğraf ve talep formunu inceledi.

Tapu memurunun fotoğraf ve imzadan şüphelenmesi üzerine, yurt dışında yaşayan A.K isimli kişinin kimliğinin sahte olduğu tespit edildi. Tapu memurunun durumu polise bildirmesi ardından kolluk kuvvetleri ile Haliliye Tapu Müdürlüğü koordinesinde suçüstü yakalamak üzere satış işlemi hazırlandı.

Tapu memurunun dikkati 5 milyon liralık vurgunu engelledi!

Sahte kimlik ile işlem yapmaya çalışan dolandırıcılara harç ve randevu bilgileri için kısa mesaj gönderildi. İşlemleri tamamlamak için tapu müdürlüğüne gelen dolandırıcılar, satış işlemi yaptıkları sırada emniyet yetkilileri tarafından suçüstü yakalandı.

Tapu memurunun dikkati 5 milyon liralık vurgunu engelledi!

Değeri 5 milyon olan arsayı sahte kimlik düzenleyerek satmaya çalışan dolandırıcı emniyete götürülürken, tapu memurunun dikkati büyük bir dolandırıcılığı engellemiş oldu.

Öte yandan tapu müdürlüklerinde sahte kimlikle ya da dublör kullanarak işlem yapmak isteyenleri sayısı bir hayli arttı. Tapu müdürlükleri bu durumun önüne geçmek için çeşitli önlemler aldı ve yeni sistemler getirdi ancak bazı kişiler hala aynı yöntemi kullanmaya devam ediyor. Bu durum aynı zamanda hiçbir şeyden haberi olmadan malları satılan kişileri de ilgilendiriyor.