Tapu Müdürü Uyardı! Online Tapu İşlemleriniz için Aracıya Gitmenize Gerek Yok

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimlerin ardından emlak sektöründe oluşan hareketlilik tapu müdürlüklerine de yansımış durumda.
Tapu Müdürü Uyardı! Online Tapu İşlemleriniz için Aracıya Gitmenize Gerek Yok

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimlerin ardından emlak sektöründe oluşan hareketlilik tapu müdürlüklerine de yansımış durumda. Normal zamanların iki katı daha fazla yoğunluk oluşması müdürlüklerin kalabalık olmasına neden olurken bu konuda vatandaşlara da bazı uyarılar yapılıyor.

Tarihin en uygun konut kredisi fırsatından yararlanmak isteyen on binlerce vatandaş ev almak için harekete geçti.



Bu dönemde hem bankara hemde tapu dairelerinde olağanüstü bir yoğunluk yaşanıyor. Ev alan vatandaşlar ise internet üzerinden randevu alarak işlemlerini elektronik olarak başlatıyorlar. Bu işlemler için aracı kullanan vatandaşlara ise uyarılar geldi.



RANDEVU VE DİĞER ONLİNE İŞLEMLERİNİN İÇİN ARACI KULLANMAYIN



Tapu dairelerinde oluşan yoğunluk ile ilgili Maltepe İlçe Tapu Müdürü Yılmaz Ceyhan açıklamalarda bulundu. Pendemi sürecinde günde 30 ile 40 arasıında işlem yaptıklarını ifade eden Ceyhan bu rakamın konut kredisi faiz indirimlerinin ardından günde 200 hatta 250'ye ulaştığını ifade etti.



Oluşan bu yoğunlukla ilgili vatandaşlara bazı tavsiyeler veren Yılmaz Ceyhan, vatandaşların kendi randevu saatlerinde gelmelerini tavsiye etti. Alıcı ve satıcıların satış heyecanı ile online aldıkları randevu saatinden erken geldiklerini ifade eden Ceyhan bu konuda vatandaşlara çağrıda bulundu.



Memurlardan Yardım İsteyin



Eskiden sıra alınarak işlem yapıldığını ancak şimdi vatandaşların online başvuru ile randevu aldıklarını hatırlatan Maltepe İlçe Tapu Müdürü Yılmaz Ceyhan, online işlem yapmak isteyen vatandaşların memurlardan yardım istemelerini önerdi. Yaşlı vatandaşların bazen internet üzerinden yapılan işlemlerde zorlanabildiğini ifade eden Ceyhan bu durumda muameleciye, emlakçılara gitmelerine gerek olmadığını bildirdi.



"Direk tapu dairelerine gelerek 'bana yardımcı olabilir misiniz' demeleri halinde kesinlikle bütün tapu dairelerimizde tüm yardımlar sağlanıyor. Gerektiğinde bunun için görevlendirilmiş birer tane memur var. Onların E-devlet şifresinden yanımızda çayını kahvesini ısmarlayarak insanların başvurusunu oluşturuyoruz. Gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Onlara da şunu söylüyoruz. Size mesaj gelecek randevu saatinde tapu dairesine gelin işlemlerinizi gerçekleştirelim"



Emlak365.com