Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Para Bastı! 6 Ayda Tapu Harcı Geliri Olarak Hazine Kasasına 8 Milyarlık Katkı Sağlandı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıbank tarafından başlatılan düşük faizli 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası sonrası Haziran ayında konuta talep patlaması yaşanmış ve konut satış rakamları rekor kırmıştı.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Para Bastı! 6 Ayda Tapu Harcı Geliri Olarak Hazine Kasasına 8 Milyarlık Katkı Sağlandı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıbank tarafından başlatılan düşük faizli 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası sonrası Haziran ayında konuta talep patlaması yaşanmış ve konut satış rakamları rekor kırmıştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son rakamlara göre tapu harcı geliri ile devletin kasasına 7.8 milyarlık katkı sağlandı. Detaylar haberimizde...

Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi kampanyası sonrası vatandaşın konuta olan talebi büyük oranda artmıştı.



Kredi kampanyası ile beraber konut satış rakamlarında rekor yaşanırken konut satışlarındaki artış ile devletin tapu harcı geliri de rekor seviyeye ulaştı.



TAPU HARCI GELİRİ 7.8 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI!



Akşam Gazetesi tarafından yapılan habere göre Türkiye'de tapu işlemleri yapan kişilerden elde edilen tapu geliri 6 aylık dönemde 7,8 milyar lira seviyesine ulaştı.



6 aylık dönemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tahsil edilerek Hazine'ye aktarılan tapu harcı tutarı 7 milyar 792 milyan olarak açıklandı.



Haziran ayında kamu bankaları tarafından yapılan faiz indirimleri sonrası konut satış rakamları yüzde 200 oranında artış göstererek 190 bin sınırını aşarak büyük bir başarı elde edilmişti.



İpotekli konut satış rakamlarında yaşanan yüzde 1200 oranındaki yükseliş kredi faiz oranları ile konuta olan talep arasındaki yakın ilişkiyi gözler önüne sererken düşük faiz oranının yanı sıra 1 sene ertelemeli konut kredisi desteği sunulması da talebi arttırdı.



Devletin zorunlu karantina tedbirleri nedeni ile büyük bir gelir kaybı yaşadığı ve sosyal destek ödemeleri nedeni ile nakit paraya ihtiyaç duyduğu dönemde tapudan aktarılan bu büyük kaynak Hazine'ye destek sağlamış oldu.



Emlak365.com