Tapuda İşyeri Olarak Gözüken Eve Emlak Vergisi Kararı! KDK Ofis Tapulu Ev İçin Emsal Karar Açıkladı

Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanlık emlak vergisi hakkında yeni bir emsal karara daha imza attı. Tapuda ofis olarak gözüken ev alanlar dikkat! İndirimli emlak vergisi ödeyebilirsiniz...
Tapuda İşyeri Olarak Gözüken Eve Emlak Vergisi Kararı! KDK Ofis Tapulu Ev İçin Emsal Karar Açıkladı

Emlak vergisi muafiyeti hakkında Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsmanlık yeni bir emsal karara daha imza attı. Emekli olan bir vatandaşın yapmış olduğu başvuruyu değerlendiren KDK tapuda ofis olarak gözüken daire sahiplerine müjdeli haberi verdi.

KDK üzerinden başvuru yapan emekli kişi tapu kayıtlarında ofis olarak belirtilen, ancak konut olarak kullandığını faturalarla belgelendirdiği meskeni için indirimli bina vergisi uygulamasından yararlanma talebinde bulundu. KDK yapmış olduğu görüşmeler sonucunda başvuru sahibinin talebini haklı buldu ve taşınmazın mesken olarak kullanılması durumunda indirimli bina vergisi ödemesi yapılması gerektiğine hükmetti.

İNDİRİMLİ EMLAK VERGİSİ VE VERGİ MUAFİYETİ HAKKINDA YENİ EMSAL KARAR! TAPUDA OFİS OLARAK GÖZÜKEN KONUT İÇİN VERGİ ÖDENİR Mİ?

Her sene düzenli olarak ödenen vergiler arasında yer alan emlak vergisi konusunda Yenimahalle Belediyesi hakkında verilen emsal karar vergi ödeyen milyonlarca kişi de emsal oluşturması açısından büyük öneme sahip bulunuyor. Kamu Denetçiliği Kurumu almış olduğu karar kapsamında konut olarak kullanılmasına rağmen tapuda ofis olarak görünen taşınmazın da indirimli bina vergisi hakkından yararlanabileceğini duyurdu. Tapuda İşyeri Olarak Gözüken Eve Emlak Vergisi Kararı! KDK Ofis Tapulu Ev İçin Emsal Karar Açıkladı

Tapuda İşyeri Olarak Gözüken Eve Emlak Vergisi Kararı! KDK Ofis Tapulu Ev İçin Emsal Karar Açıkladı

KDK Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç imzası ile yayımlanan kararda "Başvuruya konu taşınmazın mesken olarak kullanılıp/kullanılmadığının makul sürede yoklama yapılarak tespit edilmesi, mesken olarak kullanıldığının tespit edilmesi halinde başvuranın indirimli bina vergisi uygulamasından faydalanabilmesi için gerekli olan diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususunun İdarece yeniden değerlendirilmesi ve bu kapsamda gerekli işlemlerin yapılması" yönünde tavsiye kararı verildi. Yenimahalle Belediyesi için verilen emsal tavsiye kararı tapusu ofis olmasına rağmen konut olarak kullanılan tüm konutlar içinde emsal karar olması açısından büyük önem taşıyor.