Tapusu olanlara güzel haber! Bu listede adı soyadı olanlara belediyeler 1.893 TL para iadesi yapacak

Tapu sahipleri dikkat bu duyuru size yazıldı! 1.893 TL para iadesi için belediyeye bekleniyorsunuz hemen giden ilk alacak...
Tapusu olanlara güzel haber! Bu listede adı soyadı olanlara belediyeler 1.893 TL para iadesi yapacak

Tapusu olanlara güzel haber! Bu listede adı soyadı olanlara belediyeler 1.893 TL para iadesi yapacak - Tapu sahiplerine beklenen güzel haber duyuruldu. Tapusu olanlara yönelik emsal karar Kamu Denetçiliği Kurumu KDK tarafından açıklandı. Ombudsmanlık tarafından açıklanan kararda aranılan kriterleri taşıyan kişilere para iadesi yapılacağı ifade edildi. Aranılan koşulları yerine getiren kişilere belediyeler tarafında para iadesi yapılacak.

HANGİ TAPU SAHİPLERİ PARA İADESİ ALACAK, EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NEDİR?

KDK tarafından açıklanan emsal karar kapsamında tek tapusu olan ev sahiplerine sahip oldukları evin 200 M2 büyüklüğü aşmaması şartı ile para iadesi yapılmasına karar verildi. Bu kişiler emekli, ev hanımı, işsiz, gazi, şehit eşi ya da çocuğu olması durumunda hem emlak vergisi muafiyeti hakkı elde edecek hem de geriye dönük 5 senelik para iadesi almaya hak kazanacaklar.

Tek tapusu olduğu için emlak vergisi muafiyeti hakkı olan ancak bu haktan bihaber olduğu için vergi ödemeye devam eden kişiler geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. Emlak vergisi zamanaşımı kuralı uygulandığı için en fazla geriye dönük 5 senelik para iadesi alınabilecek. Para iadesini alan kişiler aynı zamanda aranılan koşulları taşımaya devam ettikleri sürece bir daha emlak vergisi ödemeyecekler ve muafiyet hakkından yararlanabilecekler. Hem para iadesi hem de emlak vergisi muafiyeti için başvurular taşınmazın ilçe sınırları içerisinde bulunduğu belediyeden yapılacak.

Genel Yayın Yönetmeni