Tarihi Konut Kredisi Paketi İle Gayrimenkul Sektörü Tarihi Satış Rekoru Kırabilir!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan 1 yıl ertelemeli tarihi konut kredisi paketi ile vatandaşın konuta olan talebinde rekor artış yaşandı.
Tarihi Konut Kredisi Paketi İle Gayrimenkul Sektörü Tarihi Satış Rekoru Kırabilir!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan 1 yıl ertelemeli tarihi konut kredisi paketi ile vatandaşın konuta olan talebinde rekor artış yaşandı. İpotekli konut satış rakamları için tüm zamanların tarihi rekoru beklenirken korana virüs salgınına rağmen Haziran ayında satış rekoru kırılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Detaylar haberimizde...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimler ile ipotekli konut satışlarında artış yaşanmaya başlandı.



Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası ile Emlak Konut GYO tarafından başlatılan Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası rekor beklentisi oluşturdu.



KONUT SATIŞ RAKAMLARI HAZİRAN AYINDA TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRABİLİR!



Konu hakkında gayrimenkul uzmanları tarafından yapılan değerlendirmede konuta olan talepte rekor artış yaşandığı belirtilirken konut satış rakamları için de tarihi rekor bekentisi gündeme geldi.



Özellikle de ipotekli konut satış rakamları için yaşanan artışın toplam konut satış rakamlarına rekor olarak yansıyacağını belirten uzmanlar süreçte belirleyici olan etkenin konut fiyatları olacağı yönünde uyarıda bulundu.



Tarihi konut kredisi paketinin açıklanması ile beraber konut fiyatlarına fahiş oranlarda zamlar yapılmış, çok sayıda kişi bu zam oranları nedeniyle ev almaktan vazgeçmişti.



Konut fiyatlarına yapılan zamların kontrol altına alınması ile vatandaşın ucuz konuta olan erişiminin açılması halinde konut satış rakamlarının Haziran ayını tüm zamanların tarihi rekorunu kırarak kapatmasına kesin gözü ile bakılıyor.



Banka şubelerinde yaşanan yoğunluk, konut kredisi paketlerine olan yoğun ilgi, tapu dairelerinde satış işlemleri için 2 hafta sonraya gün verilmesi açıklanan hedefe ulaşılmasının çokta zor olmadığına işaret ediyor.



Emlak365.com