Tarsus gizemli kazı kırmızı ev rekor fiyatla satışa çıktı!

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ve Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan kırmızı ev yapılan kazı çalışması nedeni ile aylarca konuşulmuştu. Gizemli ev satışa çıktı.
Tarsus gizemli kazı kırmızı ev rekor fiyatla satışa çıktı!

Tarsus gizemli kazı kırmızı ev rekor fiyatla satışa çıktı! Yapılan gizemli kazı ile aylarca ülke gündeminde yer alan Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı kırmızı ev büyük yankı uyandırmıştı. Altında büyük bir hazine bulunduğundan başka bir boyuta açılan kapının varlığına kadar hakkında farklı çok sayıda şehir efsanesi üretilen kırmızı ev satışa çıktı. 

2016 senesinde etrafı çevrilerek kazı yapılmaya başlanan ve 1 sene boyunca devam eden kazı çalışmaları oldukça dikkat çekmiş ve kazı çalışmaları yakından takip edilmişti. Kazı çalışmalarının resmen bittiğinin açıklanmasına rağmen çıkan haberler yine gündem oluşturarak kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edilmişti. 

GİZEMLİ EV TEK BİR ŞARTLA SATIŞA ÇIKTI! 

Online ilan sitesi üzerinden “Tarsus Meşhur Gizemli Kırmızı ev 209 m2” başlığı ile satışa çıkartılan gizemli ev ilanı büyük yankı uyandırdı. Evin sahibi sadece Türk vatandaşlarına evini satacağını belirterek ilana çıkarken mahallede yaşayan vatandaşlar “Çocukluğum burada geçti. Gizemli evin satışa çıktığını duyduk. Buradaki bilinmezlik durumunun, gizemlilik halinin derhal sona ermesi gerekir, çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.

 Zira burasıyla ilgili sürekli hurafeler üretiliyor, korkular büyüyor, bunun sona ermesi için doğru bir adımdır” diyerek evin satışının yapılması ile hurafelerin sona ermesini istediklerini dile getirdiler. Evi satın alacak kişinin müze haline getirip getirmeyeceği ise merak konusu oldu.