Taşınmak cep yakacak! Ev taşımak artık en az 150 bin TL

Gelen zamlar fiyatları yukarı çekmeye devam ederken taşınmak isteyen kişilere kötü haber geldi. Taşınmanın maliyeti 150 bin liraya ulaştı.
Taşınmak cep yakacak! Ev taşımak artık en az 150 bin TL

Taşınmak cep yakacak! Ev taşımak artık en az 150 bin TL - Son dönemde enflasyonda yaşanan artış pek çok ürün ve hizmete zam gelmesine neden olurken taşınmanın maliyeti de bu zamlardan nasibini aldı. Taşınmak isteyen kişilerin ödeyecekleri rakamlar akılalmaz seviyelere ulaşırken pek çok kiracı çareyi ev sahibinin istediği astronomik zamlara evet demekte buluyor.

TAŞINMAK NE KADAR, TAŞINMANIN MALİYETİ KAÇ TL OLDU?

Taşınmak isteyen kişilerin ödemek zorunda olduğu pek çok ücrete ne yazık ki rekor oranda zam geldi. Gelen zamlar sonrasında taşınmanın maliyeti 150 bin liraya kadar fırladı. Bir yandan üniversitelerin açılmasına sayılı günler kalması ile öğrencilerin yeni taşınma işlemlerinin başlaması, tayin ve atamaların yapılması, bir yandan da kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verilmesi ile kiralık ev taleplerinde yeniden yükseliş yaşanmaya başlanmıştı.

Özellikle de İstanbul'da ev kiraları cepleri yakarken taşınmanın maliyeti ortalama olarak:

3+1 evin kirası 25 bin TL,

En az 2 aylık depozito ücreti 50 bin TL,

Emlakçı komisyonu 30 bin TL,

Evden eve nakliye ücreti 30 bin TL,

Boya tadilat giderleri 15 bin TL olmak üzere toplamda 150 bin liralık bir harcamayı gözden çıkarmak gerekiyor. Emlakçı komisyonu ödemek istemeyen kişiler sahibinden kiralık ev ilanları ararken evden eve nakliye ücretleri nedeniyle artık pek çok kişi eskiden olduğu gibi kamyon tutarak evini kendisi taşımaya çalışıyor.

Genel Yayın Yönetmeni