TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den kiralık konut krizine 6'lı çözüm!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, kiralık konut krizine karşı kendi belirlediği 6 maddelik çözümü açıkladı.
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den kiralık konut krizine 6'lı çözüm!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, son dönemin en çok konuşulan konularından biri olan kiralık konut sorununa ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin çok önemli bir kiralık konut krizi içerisinde olduğunu belirten Sarıgül, Türkiye'nin her yerinde, özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının aşırı bir şekilde arttığını ve asgari ücretin artık kiralara yetmediğini söyledi. Yeni evlenen çiftlerin ev bulamadıkları için nikah tarihini ertelediğini, mevcut kiracıların yüksek kira endişesi içerisinde yaşadığının altını çizerek, ilgililere bu soruna yönelik acil bir çözüm bulmaları konusunda çağrıda bulundu.

Sarıgül'den 6 maddelik kiralık konut çözümü!

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, AVM, ofis ve işyeri olarak inşa edilen ancak satılmayan, atıl durumda ola tüm yapıların küçük dairelere çevrilmesini, bu yapıların yeni evlenen çiftlere verilmesini, devletin ise bu inşaat firmalarını vergi ve mevzuat açısından desteklemesini tavsiye etti. Sarıgül, kiralık konut krizine çözüm olacağını düşündüğü şu altı öneriyi sundu:

- AVM, ofis ve işyeri olarak kullanılmak için inşa edilen fakat satılmayan, inşaat projeleri ve atıl duran tüm yapıların küçük daireye çevrilmesi gerektiği ve devletin bu inşaat firmalarını vergi konusunda desteklemeli.

- İnşaat şirketleri, Avrupa'da olduğu gibi sadece kiraya verilmek üzere konut üretsin. Devlet arsa, vergi avantajları sağlayarak firmaları teşvik etmeli.

- TOKİ ve belediye şirketleri, dar gelirlilere özel kiralık sosyal konutlar yapmalı.

- Arsa üretimi TOKİ'nin görevidir. TOKİ, Anadolu'da altyapısını kendisinin yaptığı arsalar üretmeli. Bu arsalar büyükşehirde yaşayan ve artık memleketine dönmek isteyenlere ücretsiz verilsin. Kendi konutlarını inşa etmeleri sağlanarak tersine göç sağlanabilir.

- Evi olmayan emeklilere ve çalışanlara kira yardımı yapılmalı.

- Oturma amaçlı ilk evini alacaklara sıfır faizli konut kredisi verilmeli. Ev alırken tapu harcı ve vergi alınmamalı.

Kiralık konut krizine bu 6 adımda çözüm üreten Mustafa Sarıgül, yetkililerin konu hakkında harekete geçmesini talep etti.

Emlak365.com