TEFE TÜFE Rakamlarına Göre 2020 Yılının Haziran Ayında Konut Kiralarında Ne Kadar Zam Yapılacak? Zam Oranları Ne Zaman Belli Olacak?

Haziran ayında TÜFe rakamları baz alınarak kira zam oranlarının belirlenmesi beklenirken pek çok ev sahibi ve kiracı rakamların açıklanıp açıklanmadığını merak ettiler.
TEFE TÜFE Rakamlarına Göre 2020 Yılının Haziran Ayında Konut Kiralarında Ne Kadar Zam Yapılacak? Zam Oranları Ne Zaman Belli Olacak?

Haziran ayında TÜFe rakamları baz alınarak kira zam oranlarının belirlenmesi beklenirken pek çok ev sahibi ve kiracı rakamların açıklanıp açıklanmadığını merak ettiler. Bunun üzerine ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. İşte detaylar..

Gözler Haziran ayında kiralık konutlar için yapılacak kira zamlarına dikildi. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren bu durum hakkında yapılan veriler sonrasında ev sahiplerinin ne kadar zam yapacakları açıklanması bekleniyor. Bu durum TEFE ve TÜFE oranlarına göre her yıl bir sefer mutlaka hesaplanıyor. Belirlenen oranın üzerinde zam yapılması ise bir suç olarak ifade ediliyor.



Haziran Ayında Kiralara Ne Kadar Zam Yapılacak?



Haziran ayı için yapılacak kira atış oranı açıklamaları merakla beklenmeye başladı. Bunun ardından kısa süre sonra açıklanması beklenen zam oranlarının henüz kesinleşmediği ifade edildi.



Ev Sahipleri En Fazla Ne Kadar Zam Yapabilir?



Yapılan son düzenlemeler çerçevesinde resmi kira zam oranı 12 aylık dönem içerisindeki TÜFE rakamlarına göre gerçekleştirilecek. Her ay açıklanan TÜFE oranları içerisinde bir hesaplama yapılarak ortalamasının alınması bekleniyor. Belirlenen oran ise kira zam oranının en yükseği olarak ifade ediliyor. Yani kiracılar için bu üst limitin üzerinde bir zammın belirlenmesi halinde şikayet hakkı gündeme geliyor.



Ancak oranların altında ev sahibinin insiyatifine bağlı olarak zam yapılabiliyor.



Kira Zam Oranı Ne Anlama Geliyor?



Borçlar Kanunu tarafından belirlenen şartlar eşliğinde kira zammının yasal olduğu belirlendi. Saha önce ÜFE rakamları baz alınırken bu durumun kiracıları zorladığı anlaşılınca yeni bir değişiklik yapıldı ve sonucunda TÜFE rakamlarının baz alındığı ifade edildi.



Kiracı ile mal sahibi arasında yapılacak olan anlaşma sonrasında maksimum oran yerine daha altında bir oranında zam olarak yansıtılması mümkündür. Ancak oranın üzerine çıkmak bir suç olarak sayılır.



emlak365.com