Tek Evi Olanlar Dikkat! Emlak Vergisi Muafiyeti Şartları İle Geriye Dönük 5 Yıllık Paranızı İade Alabilirsiniz

Ülke sınırları içerinde evi, yazlığı, dükkanı, arsası ve işyeri olan herkes yani taşınmaz sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.
Tek Evi Olanlar Dikkat! Emlak Vergisi Muafiyeti Şartları İle Geriye Dönük 5 Yıllık Paranızı İade Alabilirsiniz

Ülke sınırları içerinde evi, yazlığı, dükkanı, arsası ve işyeri olan herkes yani taşınmaz sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Ancak diğer vergi türlerinde olduğu gibi emlak vergisi için de belirli muafiyet şartları uygulanmakta olup tek eve sahip olan kişiler için belirli şartları taşımaları halinde emlak vergisi muafiyeti uygulanmaktadır. Bu kişilerin muafiyet hakkı olmasına rağmen bilmeden ödedikleri emlak vergisi parasını ise geriye dönük 5 senelik iade alma hakları bulunmaktadır. Peki,emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir, kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisi ödemez, tek evi olanlar, emekliler, ev hanımları emlak vergisi öder mi? Soruların yanıtları haberimizde...

Emlak Vergisi Türkiye'de taşınmaz mala sahip olan milyonlarca kişiyi ilgilendirmekte olup her sene düzenli olarak ödenmektedir.



İsteyen kişilere iki eşit taksit halinde ödeme imkanı sunulan emlak vergisi için diğer tüm vergilerde olduğu gibi bazı koşullar altında emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır.



EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NEDİR, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ 2020?



Tüm vergilerde olduğu gibi emlak vergisinde de bazı kişiler ödeme yapma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.



Kişinin sahip olduğu evin tek taşınmazı olması, vergiye konu olan taşınmazın büyüklüğünün 200 metrekareyi aşmaması, emekliler için emekli maaşı harici diğer kişiler için ise gelire sahip olunmaması şartı ile




  • Emekliler,

  • Ev hanımları,

  • Şehit düşen kişinin dul eşi ile yetim çocukları,

  • Gaziler,

  • Hiçbir geliri olmayan, işsiz kalan kişiler emlak vergisi ödemez.



Bu şartları taşımayan ve taşınmaz malı olan herkes emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.



Tek Evi Olanlar Dikkat! Emlak Vergisi Muafiyeti Şartları İle Geriye Dönük 5 Yıllık Paranızı İade Alabilirsiniz



TEK EVİ OLANLAR EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ, EMLAK VERGİSİNDEN MUAF MI?



Emlak vergisi muafiyeti için kişinin tek evi olması aranılan bir şart olmakla beraber başlı başına bir muafiyet hakkı tanımamaktadır.



Tek evi olan kişinin emekli, ev hanımı, şehit eşi, şehit çocuğu ya da işsiz olması durumunda hiçbir geliri olmaması şartı ile emlak vergisi muafiyeti hakkı bulunmaktadır.



GERİYE DÖNÜK EMLAK VERGİSİ DİLEKÇESİ 2020!



... Belediyesi Emlak Dairesi Başkanlığına



Belediyeniz sınırları içerisinde yer alan .... adresinde bulunan taşınmazım için ödemiş olduğum emlak vergisi tutarının geriye dönük olarak ... (en fazla 5 yıl olarak yazılabilmektedir) yılık olarak hesaplanarak tarafıma iade edilmesini talep ederim.



Saygılarımla



İsim Soyisim



Tarih



İmza



EMLAK VERGİSİ İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?



Kişinin emlak vergisi muafiyeti olmasına rağmen bu hakkından haberdar olmadan ödeme yapması durumunda zamanaşımı sınırı olarak uygulanan geriye dönük 5 senelik parasını iade alma hakkı bulunmaktadır.



Tek Evi Olanlar Dikkat! Emlak Vergisi Muafiyeti Şartları İle Geriye Dönük 5 Yıllık Paranızı İade Alabilirsiniz



Konu hakkında çok sayıda emsal karar bulunmakta olup ödeme yapılan belediyeye başvuruda bulunarak beyanda bulunulması ve dilekçe ile başvuruda bulunulması yeterlidir.



Emlak365.com