Temelden Ev Alımlarında Sözleşmede Bu Maddelerin Olmasına Mutlaka Dikkat Edin

Ev alımlarında daha uygun fiyatlarından yararlanmak için temelden yapılan alımlarda vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.
Temelden Ev Alımlarında Sözleşmede Bu Maddelerin Olmasına Mutlaka Dikkat Edin

Ev alımlarında daha uygun fiyatlarından yararlanmak için temelden yapılan alımlarda vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor. Hükümet bu konuda ciddi önlemler almış olsa da vatandaşların da sözleşmede yer alan bazı hususlara özellikle dikkat etmeleri önemli taşıyor.

Temelden ev alımlarında vatandaşlara indirimli fiyatlarla ev sahibi olma imkanları sağlanıyor. Bu ev alım kampanyalarında vatandaşlar ortalama yüzde 30 yüzde 40 daha ucuz ev alırken dikkat etmeleri gereken çok önemli hususlar bulunuyor.



Avantajlarının olduyğu kadar dezeavantajlarının da bulunduğu bu ev alımlarında vatandaşların sözleşmelerinde yer almasına dikkat etmeleri gereken maddeleri tek tek aktarıyoruz.



TEMELDEN EV ALIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER



Temelden ev alımı gerçekleştiren vatandaşların üzerinde durmaları gereken en önemli nokta konut projenin bitiiş tarihi. Bu noktada vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına hem dikkatli olmaları hemde sürecin uzaması durumunda elde ettikleri haklar bilmeleri gerekiyor. Temelden ev alımlarında en önemli sorun konut teslim sürecinde yaşanıyor.



Sözleşmede yer alan her madde tm detayları incelenmeli. Özellikle inşaat yapımında kullanılacak malzemelerin markalarına ve kalitesine kadar detayların sözleşmede açıkça yer alması önemli. Bu maddelerin açık bir şekilde belirtilmesi, aykırı bir durumda yasal olarak korunmanızı sağlayacak.



Bir diğer sorun ise gösterilen ev ile teslim edilen ev arasında farklılıklar olması. Bu konuda da sözleşmenin oldukça açık ve her detayın maddelerde ekli olması gerekiyor.



Emlak365.com