Temmuz ayında ortadan kalkıyor! Emlak sektöründe kartlar yeniden karılıyor

Emlak sektöründe bir dizi gelişme yaşanıyor. Ev sahibi ve kiracılar tarafından takip edilen sektörde temmuz ayı heyecanı yaşanıyor. Hükümetten temmuz ayı zam kararı için gelecek açıklama beklenirken piyasalarda da hareketlilik başladı.
Temmuz ayında ortadan kalkıyor! Emlak sektöründe kartlar yeniden karılıyor

Türkiye'de pandemi dönemi sonrası hem kiralık hem de satılık konularda fiyat artışları yaşandı. Söz konusu fiyat artışları kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan tartışmaların artmasına neden olurken kira artış sınırı için karar alınmıştı. Fahiş kira artışlarından şikayet eden kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorunların önüne geçilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kira artış sınırı uygulaması başlatılmıştı.

Kira artış sınırı uygulaması sürerken temmuz ayı için kritik açıklamalar peş peşe geldi ve kiracıları üzen, ev sahiplerini sevindiren haber de geldi. Kira artış sınırına ilişkin yapılan açıklamalar takip edilirken temmuz ayında uygulamanın sona ereceğine ilişkin verilen sinyaller sonrası ev sahipleri ve emlak sektöründe zam hazırlığı başladı.

KİRA ARTIŞLARINDA YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu yıl temmuz sonlanması beklenen kira artışlarında ''Yüzde 25 sınırı devam edecek mi?'' sorusu merak konusu oldu.

ksra-artis.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada kira artışlarında yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini vurgularken "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde de yani devam etmesi yönünde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı.

ksira.webp

Ben hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerine yer verdi. Bu çerçevede kira artış sınırının kaldırılması ihtimaline karşı ev sahipleri ve emlak sektöründe zam hazırlığı yapılıyor.