Teslim tarihi açıklandı! 1 yıldır konteynerlerde kalan yangın mağdurları çifte bayram edecek

Manavgat yangınında evlerini kaybeden vatandaşlar için kolları sıvayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inşa edilen evleri süresinden önce tamamlayarak vatandaşlara teslim edecek.
Teslim tarihi açıklandı! 1 yıldır konteynerlerde kalan yangın mağdurları çifte bayram edecek

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve yaklaşık 10 gün boyunca hız kesmeden devam eden orman yangınında, 75 bin hektarlık alan zarar gördü. Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan felakette, 8 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 1200 ev, iş yeri ve ahır yanarak kül oldu.

Yangın felaketinden sonra harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evleri ve ahırları yanan vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla konut inşasına başlamıştı. Yangının üzerinden 9 ay geçti ve Bakanlık tarafından inşa edilen evler teslim edilecek duruma geldi. Bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilen evler, tek ve çift katlı, kiremit çatılı ve taş kullanılarak olası yangınlara karşı dayanıklı malzemeden inşa edildi.

Manavgat yangın konutlarının teslim tarihi belli oldu!

Yangın felaketinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen Bakanlık tarafından inşası yapılan evler tamamlandı. Bir yılda bitirme garantisi verilen evlerin büyük bir bölümü Ramazan Bayramı'nda hak sahiplerine teslim edilecek. Yangında en fazla zararı gören yerlerden biri olan Kalemler Mahallesi'nde, yapılan evlerin büyük bir bölümünün tamamlandığı ve teslime hazır hale getirildiği görüldü. Kapı ve pencereleri dahi takılan 30 ev, Ramazan bayramında ailelere teslim edilecek.

Kalemler Mahallesi'nin muhtarı, evlerin yöre mimarisine uygun olarak yapılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, yangın mağdurlarının büyük kesiminin AFAD tarafından dağıtılan konteynerlerde yaşadığını ve evlerine taşınmak için sabırsızlandıklarını söyledi. Söz konusu evler, yangından 4 ay sonra yapılmaya başlanmış ve kısa sürede tamamlanarak sahiplerine teslim edilme noktasına geldi.

Manavgat yangını mağdurlarının evleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ramazan Bayramı'nda teslim edilecek.

Emlak365.com