Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

Ticari mülke yatırım yapmak istiyorsanız, bu konuya girmeden önce göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz birkaç şey vardır.
Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

Ticari mülke yatırım yapmak istiyorsanız, bu konuya girmeden önce göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz birkaç şey vardır. Yatırım yapmak, pasif bir gelir elde etmek ve yeni finansal stratejiler öğrenmek için harika bir yol olsa da, üzerinde düşünmeniz gereken çok şey var.

Bütçeden önceliklere kadar herkes farklıdır. Ve bu düşüncelerin bazılarını zaten biliyor olsanız da, bazıları sizin için yeni olabilir. Yatırım yolculuğunuzun neresinde olursanız olun, ticari gayrimenkul yatırımına girmeyi düşünüyorsanız, düşünmek isteyebileceğiniz bazı noktalar burada.

1. Yatırım Stratejiniz

Gayrimenkul yatırımı, günün sonunda bir iştir. Yatırım yapmak, ilk yatırımı yapmak ve getiriden kazanç sağlamakla ilgili olsa da, oturup yatırımlarınızın büyümesini beklemekten çok daha fazlası var. Gayrimenkul yatırımının bir iş olduğunu biliyorsunuz ve ona bir iş gibi davranmalısınız. Araçlarınızı bilin ve mülkü ne için kullandığınızı düşünün.

2. Piyasa Döngüleri

Stratejinizden bahsetmişken, piyasa döngülerini öğrenmek yardımcı olabilir. Mevcut ekonominin sağlığı, işsizlik oranı ve GSYİH gibi şeylerin hepsinin mülk değerleri üzerinde etkisi olabilir.

Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

Piyasa döngülerinin göstergesini ve bunların ticari mülkiyeti nasıl etkilediğini öğrenmek yardımcı olabilir.

3. Ticari mi Konut mu?

Ticaretten konut sektörüne geçiyorsanız, farklılıkları değerlendirmek ve ihtiyaçlarınız için doğru sektörde olduğunuzdan emin olmak yardımcı olabilir. Ticari gayrimenkul, konuttan biraz daha fazla bakım gerektirir, bu nedenle araştırma yapmak özellikle faydalı olabilir.

4. Zaman Taahhüdü

Kendinizi genellikle ticari gayrimenkulde konuttan çok daha uzun kira sözleşmeleriyle bulursunuz. Ayrıca, ticari gayrimenkulün düzenli olarak daha fazla zamanınızı talep edeceğini göreceksiniz.

Ticari gayrimenkulde, yıllık CAM ayarlamaları, bakım ve kamu güvenliği sorunlarıyla uğraşıyorsunuz. Bu durum Türkiye’de ticari gayrimenkul işlerini bir takım daha zorlaştırmaktadır.

5. Otopark

Ticari gayrimenkul söz konusu olduğunda yapının kendisi oyunun büyük bir parçası olsa da, çevreyi de düşünmeniz gerekir. Yani, ister çok fazla olsun, müşterilerin park edebilecekleri bir yere sahip olmak, cadde üzerinde geniş park yeri veya otopark yapısı, kaydolmak isteyen işletmeler için çok şey ifade edebilir.

Mülkünüz yürüne bilirliğin çok olduğu bir şehirde veya mahalledeyse, bu sizin durumunuz için geçerli olmayabilir. Ancak orta düzeyde insan ticareti yapılan alanlar için, park yeri sahibi olmak kiracılarınızın işini artırabilir. Ticari gayrimenkul, halka dönük işlevle ilgilidir ve bu da onun bir parçasıdır.

6. Profesyonel Bakım Gerekli

Konut mülküne sahip olmak bakım gerektirirken, ticari gayrimenkul çok daha fazla dirsek yağı gerektirir. Özellikle, kiracıları farklı bir işletme türüne değiştirdiğinizde veya kiracılarınızın daha büyük yapılarda bakıma ihtiyacı olduğunda, işi yapmak için hazırda bir profesyonele ihtiyacınız olacaktır. Çoğu meslekten olmayan kişi, büyük onarımlar veya yenilemeler yapmak için donanımlı veya kalifiye değildir. Birçok ticari ev sahibinin, ortaya çıkan onarımları halletmek için personelde bir bakım görevlisi vardır.

Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

7. Peşin Yatırım

Ticari mülke yatırım yapmayı düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken son bir şey, ön yatırım şartıdır.Genel olarak, ticari mülkler, konut mülkünden daha önceden yapılan bir yatırımda daha pahalıya mal olur ve bu, bir kiracı oturum açtığında veya mülkü kiracılara hazırlamak için muhtemelen yapmanız gereken bakım ve onarımları henüz içermez.

Önceden sermayeniz varsa, zaman içinde kesinlikle karşılığını verebilir - ticari binalar için işlemler, gayrimenkul yatırımlarının olmayan doğasına rağmen yavaş hareket etme eğilimindedir - ancak yatırım yapmaya istekli olmanız yeterlidir.

Ticari Gayrimenkul Yatırımcıları İçin Bu Hususları Unutmayın

Bir mülk satın almayı düşünüyorsanız, gelecekte ticari gayrimenkul olabilir. Ancak, ticari gayrimenkul yatırımcıları için düşünmeniz gereken hususlar vardır. Piyasa döngülerinden yatırım stratejisine kadar, ticari mülke yatırım yapmaya hazırlanmak, yapmak isteyebileceğiniz diğer yatırımlar gibidir.İster çeşitlendiriyor olun ister konuttan ticari gayrimenkul yatırımına geçiyor olun, tam olarak ihtiyacınız olanı bulabilirsiniz.,

Emlak365.com