TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası serbest mühendislik müşavirleri büroları tescil yönetmeliği değişti!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 25 Ağustos tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası serbest mühendislik müşavirleri büroları tescil yönetmeliği değişti!

25 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında bir dizi önemli değişikliğe gidildi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasından:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI SERBEST MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK BÜROLARI TESCİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 11/3/2006 tarihli ve 26105 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “HKMO’ya yıllık tescilini yaptırmış, vergiye tabii HKM’yi” ibaresi “HKMO’ya tescilli ve vergi mükellefiyeti olan büro veya şirketin sahibi/ortağı HKM’yi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “23/6/2005 tarihli ve 2005/9070 sayılı” ibaresi “30/4/2018 tarihli ve 2018/11962 sayılı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “normal ücretlerin iki katıdır” ibaresi “, büro tescil ve yenileme ücreti ile aynıdır” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan “TİP Sözleşme belge ücreti” ibaresi “bedel” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.

Söz konusu yönetmelik yayımı tarihi olan 25 Ağustos 2022 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olarak kabul edilecek.