TOGO Kuleleri yıkılıyor! Hurda karşılığı yıkım ihalesi ilanı son dakika Resmi Gazete'de yayımlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile TOGO kuleleri için hurda karşılığı yıkım işi ihalesi açtı. Hatırlanacağı üzere söz konusu proje eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile Mansur Yavaş'ı karşı karşıya getirmişti.
TOGO Kuleleri yıkılıyor! Hurda karşılığı yıkım ihalesi ilanı son dakika Resmi Gazete'de yayımlandı

Ankara'da büyük bir yankı uyandıran ve rant iddialarının ortasında yer alan TOGO projeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yıkım kararı alınmıştı. Nisan ayında yapılan son açıklama ile ise TOGO Kuleleri için yıkım kararı alındığı duyurulmuştu. 

15 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan hurda karşılığı yıkım ihalesi ile TOGO Kuleleri projesi için alınan karar uygulamaya geçti. Sinan Aygün'ün sahibi olduğu şirket tarafından yapılan ve Ankara'nın en değerli bölgeleri arasında yer alan Eskişehir Yolu üzerinde yer alan dev proje uzun süre imara aykırılık iddiası ile mühürlü olarak kapalı kalmıştı. 

TOGO KULELERİ SON DAKİKA: TOGO KULELERİ YIKILACAK MI, YIKIM KARARI ÇIKTI MI?

Evet, TOGO Kuleleri projesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan ayında yazılı olarak yapılan açıklama ile "Toplantıda, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Belediyemize bu konuda yazılan yazı, muhtelif yargı kararları ve imar mevzuatı birlikte değerlendirilerek HALİHAZIRDA MÜHÜRLÜ OLAN KULELERİN YIKIM KARARI ALINDI" denilerek TOGO Kuleleri için yıkım kararı alındığı duyurulmuştu. 

TOGO Kuleleri yıkılıyor! Hurda karşılığı yıkım ihalesi ilanı son dakika Resmi Gazete'de yayımlandı

Söz konusu karar 15 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazete ile verilen hurda karşılığı yıkım işi ihalesi ile resmiyete dökülmüş oldu. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. Maddesine göre kapalı teklif usulü ile enkazdan çıkacak hurda karşılığı yıkım işi ihalesi 1 Eylül 2022 tarihinde ABB binası içerisinde encümen tarafından yapılacak. 

TOGO KULELERİ NEREDE?

Söz konusu dev proje Ankara'de Eskişehir Yolu üzerinde yer almaktadır. Söğütözü bölgesinin en büyük projelerinden biri olarak öne çıkmaktadır.